Σχόλιο υπεράσπισης σχετικά με τις χειροτονίες των ματθαιικων το 71




Xarilaos Stoyraitis 


Πάτερ Γρηγόριε,θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.Το 1924 είχαμε εν ενεργεία σχίσμα και όχι εν δυνάμει.Και αυτό έγινε κατ΄εφαρμογή της οικουμενιστικής εγκυκλίου του 1920,στην οποία αναγνωρίζονται όλες οι αιρετικές ομάδες ως Εκκλησίες, ισότιμες και ισόκυρες με την Μία ,Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Κυρίου.Η  πιό πάνω εγκύκλιος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως αναφέρει την οικουμενιστική  αλλαγή του ημερολογίου ως το πρώτο ,ως το  βασικό και το πιό καθοριστικό βήμα προσεγγίσεως μετά των άλλων ΄΄εκκλησιών΄΄ .
΄Οπως καταλαβαίνετε ,αυτό σημαίνει προσβολή του  Εκκλησιολογικού δόγματος,σημαίνει  Οικουμενισμός.

Το συγκεκριμένο,λοιπόν,ημερολόγιο,όπως γνωρίζετε,έχει καταδικασθεί υπό των Πανορθοδόξων Συνόδων του 16ου αιώνος,οι Οποίες αναθεμάτισαν και όλους εκείνους που θα επιφέρουν και θα ακολουθήσουν  την συγκεκριμένη  καινοτομία.

Τώρα,όλα όσα συνέβησαν το 1935, με την Ορθόδοξη Ομολογία  και την  Αποκήρυξη της νεοημερολογίτικης ιεραρχίας εκ΄ των  τριών επιστρεψάντων Αρχιερέων ,αλλά και η αθέτηση, από πλευράς του πρ. Φλωρίνης, αρχικώς, και στην συνέχεια και υπό των υπολοίπων, Αύτης της Ορθοδόξου Ομολογίας,  κατά το έτος 1937, είναι γνωστά σε όλους .

Εμείς ,λοιπόν,χάριτι Θεού,δεν είμαστε Ματθαιικοί,αλλά τα εναπομείναντα μέλη της Μίας,Αγίας,Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού,η ιεραρχία της Οποίας φέρει την Αποστολική Διαδοχή εκ΄των Χειροτονιών του Ορθοδόξου Αγίου Βρεσθένης Ματθαίου,οι οποίες έγιναν το 1948.

Ούτε  νέα εκκλησία ίδρυσε ο Άγιος Πατήρ Ματθαίος,όπως ψευδώς και παραπλανητικώς αναφέρουν τα Βουλεύματα, ούτε παραβίασε τους Ιερούς Κανόνες και ούτε σχισματικοί είμαστε.

Τώρα,όσον αφορά τα Βουλεύματα,θα πρέπει να σας πώ ότι ναί,ο Νικόλαος Μεσσιακάρης,ο μετέπειτα παράνομος ,αντικανονικός και αιρετικός αρχιεπίσκοπος,δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Προφανώς, συνεργάστηκε μετά των Ακακιακών,οι οποίοι και αυτοί ήταν συγκατηγορούμενοι τότε,και κατέθεσαν από κοινού τα σχετικά εκ΄των  οικουμενιστών Ρώσων της Διασποράς,ώστε να απαλλαγούν αμφότεροι.΄Οπως και έγινε !




Πάντως,επιγραμματικά σας αναφέρω, ότι οι Ρώσσοι της Διασποράς ουδέποτε ορθοδόξησαν.
Κοινωνούσαν ανελλιπώς μετά των νεοημερολογιτών,κάτι το οποίο εδήλωναν σε κάθε περίσταση [βλ.επιστολή Κράμπε] τους οποίους [νεοημερολογίτες]τους θεωρούσαν εντός Εκκλησίας !!!

Η δε εν έτη 1983 καταδίκη του Οικουμενισμού από την πλευρά τους,είναι άνευ σημασίας, διότι εξαιρεί την κορωνίδα του Οικουμενισμού ,που είναι η καινοτομία του νέου ημερολογίου και οι νεοημερολογίτες.

Αυτά πρός το παρόν. 
Σας ευχαριστώ. 

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Για την ΡΟΕΔ γνωριζω πολύ καλύτερα ποσο οικουμενιστες ήταν, ενημερώνω  και κατ'ιδιαν και  τα εχω γραψει πολλες φορες δες ενα δειγμα  εδω https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/02/historic-western-rite-photographs.html#more

Αυτο που εγραψες,  αυτό ακριβως ειναι η καταδίκη των ματθαιικων, γιατι ηξεραν σε ποιους πήγαν κλπ κλπ

Εαν οι ματθαιικοί έλεγαν το ευαγγελικό " εγω φταίω"….δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Αντ’αυτού ζητάνε και τα ρέστα απο πάνω για τις ιεροσυλίες που διέπραξαν οι ίδιοι, κι από  τα πρακτικα του 1981 προκύπτει γνώση για ποιον λόγο πήγαν στην ΡΟΕΔ.

"Ολοι φταίνε εκτός απο τους ματθαιικούς"

Για την οικονομια της κουβέντας...Εφοσον ο Μεσσιακάρης εγινε ιεροσυλος και προδοτης  η ποινή ειναι μια και λεγεται καθαίρεση κι οχι να τον κάνετε κι αρχιεπίσκοπο απο πάνω.

Τα ψέματα που λενε οι ματθαιικοι είναι ατελείωτα προκειμένου να βγούν αμόλυντοι και οι άμοιροι ευθυνών, και αυτο το γνωρίζω απο πρώτο χέρι απο κάποιους που εστειλα στους ματθαιικους και κατοπιν το τι μου αράδιασαν σε τηλέφωνα και μειλ δεν περιγράφεται.
Μου απέδειξαν ότι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ( προφανώς εκούσια γιατί βολεύτηκαν)
κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο γραφής...

Αυτά διαδίδουν απο τα κανάλια τους:
Δεν εγιναν ποτέ χειροθεσίες στην Αμερική αλλά μονο μια συγχωρετική ευχή ως μια τυπική πράξη αποκατάστασης
Η δική μας απάντηση ηταν με ντοκουμέντα 
1. Επιστολή Αγιορειτών ματθαιικων του 1980 η οποία γράφει ότι έγιναν χειροθεσιες.
 2. Τα πρακτικά της ματθαιικής συνόδου του 1981 καθως  οι επίσκοποι μιλουν για χειροθεσιες και γνώση για το που πήγαν το 71.

Τώρα οι οπαδοί το άλλαξαν το τροπάριο λέγοντας απο τα κανάλια τους οτι εγιναν χειροθεσίες αλλά οχι σαν αυτες που ξέρετε….[;;;;;] έγιναν άλλου τύπου χειροθεσίες - τυπου ευλογίας { Ήμαρτον που λεει κι ο Γεωργίου }

Οι ματθαιικοι [και οι φλωριναιοι ] εφτιαξαν πολλά αντικλείδια, μια αρμαθιά που λεν και στο χωριο μου για να λύνουν τα πάντα χωρίς να χολοσκάνε....
Προσεχώς θα εχω ντοκουμέντο απο την ΡΟΕΔ και θα δειτε τι εγινε στην Αμερική το 71
Το καλό στην ολη υπόθεση ειναι οτι καποιοι λοβοτομημένοι οπαδοι [απο αυτους που εστειλα εγω στους ματθαιικους ] με ανάγκασαν να κανω ερευνα και να βρω τις αποδειξεις ωστε να φανερωθεί η αλήθεια και με το ντοκουμεντο που ερχεται προσεχως να τους δω κι αυτους και την ιεραρχία τους με ποιον πυραυλο θα εγκαταλείψουν τον πλανήτη

Xarilaos Stoyraitis 


Πάτερ Γρηγόριε,εγώ συνεχίζω να ανήκω στην Μία ,Αγία,Καθολική και Αποστολική Εκκλησία,εκεί που τηρούνται τα Ορθόδοξα δόγματα και οι Ιεροί Κανόνες,υποτασσόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου  κ.Αμφιλόχιο.

Θα ήθελα δε να  απαντήσω και στα ερωτήματά σας.
Πρώτον ,το 54/76 Βούλευμα δημοσιεύθηκε στα τέλη του 1999 με 2000,αν δεν κάνω λάθος,από Ακακιακά έντυπα.Μέχρι τότε,ουδείς εγνώριζε γι΄αυτό.Ο Νικόλαος Μεσσιακάρης,για ευνόητους λόγους,το είχε αποκρύψει,συνεπώς,δεν μπορούσε να γίνει αναίρεση μετά από 24 χρόνια.
Δεύτερον,ο Επιφάνιος δεν καθαιρέθηκε,διότι ποτέ δεν εδήλωσε αυτά που είπε ο Κάλλιστος.Εάν το είχε πράξει,είναι σίγουρο ότι θα είχε καθαιρεθεί και αυτός.
Τρίτον,ουδείς ποτέ ομίλησε ή έγραψε περί ανάγκης για χειροθεσία,πριν από το 1971.
Τουναντίον,ότι ορθοδόξησαν οι Ρώσοι,ότι η Ορθοδοξία πήγε στα πέρατα της Οικουμένης ,ότι αποδέχθηκαν την Ομολογία μας κτλ.,έτσι είπαν οι δύο επιστρέψαντες εξ΄Αμερικής.
Οταν ο Κάλλιστος,μετά από χρόνια,ψέλλισε τα περί χειροθεσίας,καθαιρέθηκε αμέσως.
Τέταρτον,γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο λαός του Θεού είναι εκείνος που επικυρώνει η ακυρώνει πεπραγμένα και αποφάσεις Συνόδων.
Αυτός ο λαός του Θεού ,λοιπόν,ούτε κατά διάνοια πίστεψε ή εδέχθη τα περί ανάγκης της χειροθεσίας,και τούτο διότι οι Χειροτονίες του Αγίου Ματθαίου ήσαν επιβεβλημένες και πλήρεις Θείας Χάριτος.
Και γι΄αυτό η Εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ την ΄΄χειροθεσία΄΄[δεν ομιλώ για την θρησκευτική κοινότητα του αιρετικού Νικολάου,η οποία το έπραξε] επειδή ποτέ δεν εδέχθη κάτι τέτοιο.
Μεμονομένα πρόσωπα εθύνονται για τυχόν αστοχίες και όχι οι πάντες.
Πάντως,οφείλω να σας συγχαρώ για το γεγονός, ότι παραδεχθήκατε ότι οι Χειροτονίες του Αγίου Βρεσθένης,Ματθαίου,ήταν πλήρεις Θείας Χάριτος.
Και ,ενώ η Εκκλησία είχε Ιεραρχία,είχε Επισκόπους Χειροτονημένους από ακραιφνώς Ορθόδοξο Ιεράρχη,ο Ακάκιος και οι συν αυτώ,περιφρόνησαν την Εκκλησία και μετέβησαν στην Αμερική,όπου χειροτονήθησαν υπό οικουμενιστών.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σας ευχαριστώ.


ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σχόλια