Διαβάζοντας τα σχόλια από το ιστολόγιο '' ο παιδαγωγός '' σχετικά με τον γοχ Καβουρίδη και την κατακομβική εκκλησία της Ρωσίας οπου οι φλωρινικοί εχουν άλλοθι τον πατριάρχη Τύχωνα για τις χειροτονίες τους, έχω να πω το εξής: Καμία σχέση οι δυο περιπτώσεις

βάζει κάποια ορθογραφικά ο υπολογιστής και τα διορθώνω

* προεξοφλώ οτι εχω σταματήσει να γράφω σχόλια πανταχού γιατι βαρέθηκα να καταθέτω τις αποδείξεις και στο επόμενο σχόλιο ο λοβοτομημένος οπαδός να γράφει πάλι το αρχικό του σχόλιο κοκ.

Εν προκειμένω για τις χειροτονίες 

1. Ο πατριάρχης Τύχωνας αναθεμάτισε τους Σεργιανιστές εξ' αφορμής της χειρότερης αιρέσεως όλων των εποχών - συνεργασία με τον διάβολο - τύπος και σκιά του αντιχρίστου, διο και συνεχίστηκαν με την ευλογία του οι χειροτονιες στη Ρωσία από τους ομολογητές επισκόπους ( θυμίζω 6000000. και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. )  


2. Ο καβουρίδης το 1935 αποκήρυξε ως σχισματικούς την κρατούσα και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επικαλέστηκε μάλιστα το δικό του κείμενο πριν το 24 οπου αναφέρει οτι αν η εκκλησια ακολουθησει το νεο αυτο σημαίνει οτι γινεται σχισματικη απεναντι στα αλλα πατριαρχεια. 

Τα μυστήρια των ν/γιτων δεν έχουν αγιοσύνη διο και οι ν/γίτες αναμυρώνονται. 

Μετά από δυο χρόνια ακύρωσε τον εαυτό του με νεα εγκύκλιο οπου τα μυστήρια στο νεο ειναι ισχυρα, εχουν αγιοσύνη και αγιο πνευμα διο και απαγορεύεται η αναμυρωση και φυσικα η κρατουσα ΔΕΝ εκανε σχισμα, ειναι υπο συζητηση το θεμα και θα κριθει απο μελλοντικη πανορθοδοξη. 

Εν συμπερασματι,

Αρα ο καβουρίδης επρεπε να επιστρέψει στην κρατούσα και να αποκηρύξει τις χειροτονίες του καθότι τα παραπάνω σημαίνουν καραμπινάτο σχίσμα. Δεν το εκανε ομως και συνέχισε να ανακατευει το σύμπαν με τη θεολογία του '' ολίγον εγκυος '' Τελος στην συνεντευξη που εδωσε στην εφημεριδα βραδινή  αποκήρυξε τον αγωνα και οτι εκανε απο το 1935 

Οι κανόνες ιγ και ιδ της Α-Β συνόδου οριζουν καθαιρεση γι αυτο που εκανε ο καβουριδης και οι επομενοι φλωρινικοι διοτι απο την μια επικαλουνται καταδικαστικη αποφαση πανορθοδόξου αλλα απο την αλλη εκαναν πραξη τις καταδικαστικες αποφασεις της συνοδου η οποια ΔΕΝ εγινε... 

Δηλαδή εκαναν χειροτονιες για τις μητροπολεις των ΜΗ καταδικασμενων επισκοπων και ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΥΡΟ ενω σου λενε δεν ειναι καταδικασμενοι και το μυρο τους ( ν/γιτων) εχει αγιοσυνη, χαρη και αγιο πνευμα.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΛΩΡΙΝΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Ν/γιτες ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΕΡΕΣ


Σχόλια