Σχετικά με την σύνοδο του Ορλόφ

Πέρασαν 6 μήνες από τη χειροτονία του Προδρόμου και ο Ορλόφ δεν τον καθαιρεσε οπως διέδιδε ο Ευστράτιος. 

Συμπεράσματα: Κατόπιν τούτου ο Ευστράτιος εφόσον δεν μνημονεύει τον Πρόδρομο είναι σχισματικός. Αυτό είναι 1+1 =2 ( βλ 14ο κανόνα της Α&Β Οικουμενικής )

Ο Ευστράτιος μετά τον Ορλόφ απαγορεύεται να λειτουργήσει σύμφωνα με τα πλανεμένα πιστεύω του ( αν δεν μνημονεύσεις επίσκοπο η Λειτουργία είναι άκυρη ) 

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, μετά τον Ορλόφ ο Ευστράτιος θα κάνει κίνηση Ματ...και ΤΣΑ!!! θα σου βρεί άλλον ανόθευτο μοναδικό ορθόδοξο επίσκοπο στον πλανήτη, με τίτλο '' ο πάσης οικουμένης '' 

 Από την άλλη πλευρά ο Πρόδρομος ψάχνεται για επίσκοπο και με μαθηματική ακρίβεια η θα συνεργαστεί με κάποιον η θα χειροτονήσει. Ήδη 2-3 μοναχές που ήταν μέχρι πρότινος στον Ευστράτιο πήγαν με τον Πρόδρομο.


 Για τους οπαδούς του Ευστρατίου: 

Μετά τον Ορλόφ να δούμε πόσοι από εσάς θα μείνετε στον Ευστράτιο που σύμφωνα με αυτά που σας κήρυξε δεν θα μπορει να λειτουργήσει χωρίς επίσκοπο και πόσοι θα πάτε στους γοχ η ακόμα καλύτερα στον Πρόδρομο που τώρα τους λέτε όλους ανίερους, εκει θα το πεσει το γέλιο...Η θεολογία του σημερα εδω κι αυριο εκεί γιατι ετσι μας βόλεψε.

Δια ταύτα, δεν σας λυπάμαι γιατι σας ειχα ενημερώσει αναλυτικά για την επόμενη μέρα της συνόδου σας κι αν με ειχατε ακούσει σήμερα θα ήσασταν βασιλιάδες ( κυριολεκτικά ) Εγω δεν έχω να κερδίσω κάτι κι αυτό είναι η απόδειξη οτι σας συμβούλευσα για το δικό σας συμφέρον. Λοιπον Ας προσέχατε. 

Το άσχημο είναι ότι έπεσε ταφόπλακα σε μια θύρα σωτηρίας κι αυτό αφορά  όλους κι ΕΜΕΝΑ!

Η εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι του Ορλόφ κι εφόσον δεν καθαίρεσε τον Πρόδρομο είναι κανονικός επίσκοπος σας κι εσείς σχισματικοί.

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι είστε με ημερομηνία λήξης!!! 





Σχόλια