Ανώνυμε έχεις πολύ πλάκα...Ο κληρικός είναι apriori εις τύπον Χριστού. Πιάσε τώρα εναν καθρέφτη και Δες ποιος έχει οίηση:




 Οίηση = παραμυθιασμένος με τον εαυτόν του

Μετά απο μένα το χάος, μετά το χάος πάλι ΕΓΩ

 Οχι απλά ψώνιο... ''ψωνάρα''

Ο γράφων πηγαίνει Πάντοτε με τις αποφάσεις της εκκλησίας, ενω ο ψωνισμένος λαικός πηγαίνει με τις αποφάσεις τις δικές του.

Λαικοί που νομίζουν οτι μπορούν να ακυρώνουν τις συνοδικές εγκυκλίους της  εκκλησίας  με ενα κλικ απο το ιντερνετ.

 Η σχιζοφρένεια ομως είναι ότι ανήκουν εδώ και δεκαετίες σε μια εκκλησία από την οποία δεν δέχονται καμία εγκύκλιο της ( να βάλω και του φλωρίνης του 1950;;)  από το 1974 μέχρι το 2002 ακόμα και η ομολογία του 2014 έχει αιρετικές θέσεις για την δική τους πίστη... κι όμως εχουν κοινό ποτήριο εν γνώσει με παναιρετικούς κατά τα δικά τους πιστεύω. ( συν τις εγκυκλίους σχετικά με κορονοιό )

Η τραγωδία είναι ότι πιστεύουν  (λαϊκοί) ότι οι αποφάσεις της εκκλησίας τους ( ακόμα και των οικουμενιστών) ΔΕΝ ισχύουν, μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι πιστεύουν το αντίθετο. 

Πόσο κορόιδα ειναι τελικά αυτοί οι επίσκοποι και Πατριάρχες που νομίζουν οτι κάτι έκαναν....Α ρε και να ξέρατε οτι ο λαικός απο το ιντερνετ σας ακύρωσε συνοδικές αποφάσεις και ομολογίες πίστεως. Αποφασίζει ο λαικός για την εγκυρότητα των μυστηρίων και με ποιον τρόπο θα εισέρχονται οι αιρετικοί στην εκκλησία, ακόμα και την Πανορθόδοξη στο Κολυμπάρι σας ακύρωσε ο λαικός με ενα σχόλιο στο ιντερνετ βρε... κορόιδα.

Και την επόμενη ο λαικός προτεστάντης κοινωνά ''ακινδύνως'' απο την ορθόδοξη εκκλησία του που  ορθοτομεί τον λόγο της σης αληθείας, κι αυτό επειδή με τα δικά του σχόλια στο ιντερνετ αποκαταστάθηκαν μαγικώ τω τρόπω όλα τα λάθη γοχ και  Πατριαρχείων . Αν δεν τα ειχε γράψει αλίμονο... κλήρος και λαός θα πηγαίναν όλοι στην κόλαση.

Αυτός είναι ο Π/γιτικος προτεσταντισμός. 

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Και η ζωη συνεχίζεται....

Σχόλια