ΓΟΧ: Ιστορικές κραυγές αδελφών Ορθοδόξων εν Παιανία...

 



 Παιανία, εν Τριωδίω 2021


Κατά τον ψαλμωδόν: ΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΙΣ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ

Κατ’ εμάς.. Ω, της πνευματικής παραβατικότητος!


Εν μέσω κορωνοϊού αλλά χωρίς τον κορωνοϊό, έκλεισαν οι εκκλησίες προς μεγάλην απόγνωσιν των πιστών Ορθοδόξων.



Ως γνωστόν η εκκλησία του Χριστού πλήττεται βαναύσως από σατανικά σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων και θα διώκεται στο μέλλον όσο η πίστις ημών δεν αρκεί να αποτρέψει εφ’ ενός το κακό… και αφ’ ετέρου να είναι αρεστή στον Πανάγαθο Θεό ώστε να μην παραχωρήσει έδαφος στον εκπεσώντα ¨άγγελο¨!

Η εκκλησία του Χριστού άντεξε στην Τουρκοκρατία, στον 2Ο παγκόσμιο πόλεμο, σε αντίξοες διωκτικές συνθήκες κατακομβών, μέχρις κορωνοϊού.

Προσφάτως και χειρότερο από τον Κορωνοϊό, υπάρχει ένας Πανίερος Ναός της Εκκλησίας του Χριστού, ως μοναδικός ενοριακός Ναός πατρώας πεποιθήσεως Παιανίας, γνωστός για την υποδειγματικήν ομολογιακήν δραστηριότητα του, δοξασμένη Ιστορικά (ίσως η Πρώτη κατασκευασθείσα μετά την επάρατον όσον και ληστρικήν παπικήν παρεμβολήν της 10ης Μαρτίου 1924) o οποίος Ναός, δυστυχώς πάσχει…! Και πάσχει ένας Ιερός Ναός που έχει στόχους ελπίδας, μετανοίας και σωτηρίας των ψυχών, αφορά τον Ι.Ν. των ¨Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής συνόδου¨,Παιανίας, ο οποίος 3 μήνες μέχρι σήμερα παραμένει κλειστός για αγνώστους λόγους ευθύνης…!


Δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη και σπαραγμό του ποιμνίου, ουδείς αποφαίνεται ευθαρσώς, πέραν μιας δηλωμένης ασθενείας του εφημέριου Ιερέως και μέχρις της ευλογημένης επανόδου του, πρώτα ο Θεός, τι μέλει γενέσθαι.

Τρείς μήνες ανελεήτου απραγίας, με κεκλεισμένον τον εναγή Ιερό Ναό μας είναι απαράδεκτο από πάσης πλευράς ιδιαιτέρως πνευματικής.

Ποιος ευθύνεται λοιπόν; Ποίος εφησυχάζει και δεν ανησυχεί διά τα περαιτέρω; Ποίος αδιαφορεί και δεν νοιάζεται για την επαναφορά ή την αντικατάσταση του εν λόγω Ιερέως; Ποίος ανέχεται επί 3 μήνες την διακοπή της λειτουργικής αποστολής του αγαπημένου μας Ναού, της Ευλογημένης μετανοίας μας; Τελείωσαν οι Ιερείς της Ιεράς συνόδου να αναλάβουν την πρέπουσα δράση; Τι άλλο μπορεί να ισχύει στην ακατανόητη αυτή κατάσταση; Είναι δυνατόν ο Μοναδικός ενοριακός Ναός της πατρώας πίστεως να παραμένει αλειτούργητος, ανευλόγητος, χωρίς πιστούς, χωρίς θυμίαμα Αγίας ευωδίας, χωρίς αναμμένο μελισσοκέρι και καντήλια; Είναι ποτέ δυνατόν να ισοπεδώθηκε κάθε συνείδηση; Ακόμα και την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Μήπως η αδιαφορία των ιθινόντων, επιτρόπων και λοιπών συμμετεχόντων παρόπλισαν τις Ιερές αρμοδιότητες και παραμένουν αδιστάκτως αμέτοχοι; Πόσα άλλα ερωτήματα θα ηδύνατο να προκύψουν; 

Κυρίως όμως την Κυριακή της Ορθοδοξίας σημαδιακής πνευματικά και δεοντολογικά Εορτής, κάποιοι πιστοί κυρίως απόγονοι των μακαριστών κτητόρων του Ναού, φορτωμένοι με Άγιες εικόνες παρευρέθησαν έμπροσθεν του κλειστού και εγκαταλειπωμένου Ναού ψάλλοντες… 

«Την Άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν Αγαθέ…», εν ού παιχτοίς! Ευτυχώς που έξω στην Κυρία είσοδο παραμένει ακόμα η κυματίζουσα υπερήφανα γαλανόλευκος δίπλα στον Χρυσό δικέφαλο αετό περιμένοντας τους εκλεκτούς σημαιοφόρους είτε επιτρόπους, είτε άλλον κοινοτικό ¨ανευθυνοϋπεύθυνο¨ που θα ανοίξει τουλάχιστον να αεριστεί… ο Ναός της Δόξης του Κυρίου.

Οι Άγιοι Πατέρες και η Παναγία ολομόναχοι και εσώκλειστοι, λυπημένοι, όλοι κλειδαμπαρωμένοι πέρασαν Κυριακές, ήλθε το Τριώδιο, εορτές Αγίων, οι Χαιρετισμοί της Παναγίας, χωρίς ακόμα και τον σεβαστό χαιρετισμό στην υπεραγία Θεοτόκο, όπως η Εκκλησία του Χριστού προστάζει.

Ας αναλογιστεί κανείς και εχέφρων Ορθόδοξος ή όποιος καταλαβαίνει και συναισθάνεται το ανωτέρω ¨πταίσμα¨ …, γιατί ο Κ.Η.Ι.Χριστός ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να παραμένει κλειστός, ένας Ιερός Ναός της Χάριτός του;;;

Οίδε ο Κύριος!

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ…!


Οι αείποτε πληττόμενοι Ορθόδοξοι

εκτός ¨κοινοτήτων¨!!!



Σχόλια