Δόξα τω Θεώ Λειτουργήσαμε σήμερα.

 

 

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑΑΜ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! 

 απο εδω ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΦΙΛΟΝΙΚΟΣ ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ. - Triklopodia

Εκτός από τους αγώνες του “περί της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος” κατά του αιρετικού λατινικού φιλιόκβε, ο ιερός Γρηγόριος έγραψε εννέα εξαίσιες ομιλίες “Υπέρ των ιερώς ησυχαζόντων”. Μέσα από τον πολεμικό του θεολογικό λόγο, διέλυσε σαν ιστό αράχνης τις φλυαρίες του ορθολογιστή και φιλοπαπικού Βαρλαάμ, του συνεχιστή του Ακινδύνου και των ομοφρόνων τους. Μπροστά σε τρεις διαδοχικά Αυτοκράτορες, Πατριάρχες και Συνόδους ο Άγιος, εξέφρασε την Αγιοπνευματική εμπειρία όλων των θεοφόρων Πατέρων διδάσκοντας, ότι μπορούμε να μετέχουμε στην άκτιστη Θεία Χάρη, όχι διανοητικά, όπως έλεγε ο Βαρλαάμ, ούτε συναισθηματικά, ούτε φιλοσοφικά, αλλά μόνο μέσα από την ασκητική οδό της κάθαρσης των παθών και της νοεράς προσευχής, που φωτίζει τον νου και μας οδηγεί στη θέωση, δηλ. στην ομοίωσή μας κατά χάριν με τον Τριαδικό Θεό. 

Σεβαστοί μας αναγνώστες, δεν υπάρχει έως σήμερα τόσο συκοφαντημένος και μισητός στη Δύση Άγιος από τον θείο Γρηγόριο Παλαμά! Μέχρι και τώρα ακόμα λειτουργούν εκεί αντιπαλαμικές σχολές! 

Όμως ο Άγιος Γρηγόριος, δικαίως χαρακτηρίστηκε από τις Συνόδους και τη συνείδηση της Εκκλησίας μας διαχρονικά, διδάσκαλος και στύλος της Ορθοδοξίας, κανόνας των ιερών δογμάτων, καύχημα της ευσεβούς βασιλείας, καλλονή των μοναστών, κήρυξ της Χάριτος! Αυτός μας εξήγησε συνοπτικά, ότι άλλο πράγμα είναι η ουσία και άλλο οι ενέργειες του Θεού. Η πρώτη είναι παντελώς και για πάντα απρόσιτη στον άνθρωπο, στις δεύτερες όμως, τις ενέργειές Του, μπορούμε να γινόμαστε μέτοχοι με τις πνευματικές προϋποθέσεις που προαναφέραμε και έτσι να ενωνόμαστε με τον Θεό, να έχουμε εμπειρία του Φωτός και της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος! Αυτές οι θείες ενέργειες, είναι η γέφυρα, που ενώνει την άκτιστη ουσία του Θεού με όλα τα κτίσματά του και εξαιρέτως με τον άνθρωπο. 

Ο Βαρλαάμ και οι Παπικοί γενικά, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ένωση του ανθρώπου με τον Θεό, άκτιστο φως και άκτιστες θείες ενέργειες, που αγιάζουν ψυχή και σώμα! Δεν έχουν καμία τέτοια εμπειρία Θεού! Γι’ αυτό και δεν τιμούν τα τεθεωμένα και χαριτόβρυτα άγια λείψανα! Με όμοιο τρόπο όμως φέρονται και οι “δικοί μας” Οικουμενιστές στην πράξη, καθώς όλον αυτόν τον καιρό αποδέχονται την βλασφημία, ότι ο κάθε ιερός Ναός μπορεί να αποβεί πηγή μολυσμού και μικροβίων! Δεν πιστεύουν ουσιαστικά στη θεϊκή και ζώσα ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, η οποία δρα εκεί στους ιερούς Ναούς ιδιαιτέρως, αγιάζοντας τους πιστούς, μα και την ύλη ακόμα των ιερών αντικειμένων της Εκκλησίας μας! Γι’ αυτό, αγαπητοί μας φίλοι, βλέπουμε πόσο εύκολα όλοι τους δυστυχώς συμπράττουν σήμερα στην νέα Εικονομαχία, στη βλάσφημη εντός των εκκλησιών μασκοφορία, ενώ παράλληλα διαφημίζουν ως σωτήριο δώρο της επιστήμης το φοβερά ανήθικο και ουσιαστικά αρνησίΧριστο νέο εμβόλιο της Νέας Τάξης των παρανόμων επιστημόνων του ψεύδους. Το βλέπουμε πια πολύ καθαρά: δεν εκτελούν κατά τη παράδοσή μας πάνδημες λιτανεύσεις ιερών Εικόνων, δεν προσφέρουν πλέον προς ασπασμό τα θεία Λείψανα, ούτε την ιερατική δεξιά, δεν προσβλέπουν ουδαμώς στην ιατρική αντίληψη της Παναγίας και των χαριτοβρύτων αγιασμάτων της, κυριευμένοι όντες από το φόβο του θανάτου και των ανθρώπων της εξουσίας. Είναι πραγματικά θα λέγαμε, Αιρετικοί χειρίστου είδους και μόνο απ’ αυτά. 

Τελικά,διαρκώς αποδεικνύονται ύπουλοι και κρυφοί εχθροί, πραγματικοί διαφθορείς και βιαστές της αμόλυντης Νύμφης του Χριστού Εκκλησίας! 

Εμείς, ας κρατηθούμε πάση θυσία μακριά τους! 

 



Σχόλια