+ΙΓΖ καλύτερα υπερζηλωτής και να πιστεύεις ξεκάθαρα, παρά φλωρινικός ''αυτόχειρας''


"εν καιρώ διωγμού και νόμου μετάθεσις"


Οι φλωρινικοί επικαλούνται αυτό το επιχείρημα για να αμνηστευσουν τις ιεροσυλίες τους.

Ρωτώ λοιπόν τώρα πάνω στο επιχείρημα του τίτλου:

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα;;

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ απο το 1998 όταν μίλησαν με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Στεφανοπουλο και δημοσίευσαν αναμνηστικές φωτογραφίες;;


Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ όταν έχουν κατοχυρωμένα τα μυστήρια τους από το κράτος εδώ και δεκαετίες;;

Ποιον διωγμό είχαν  οι γοχ το 2000  και το 2018 που εψησαν μύρο ώστε να πορευθούν όπως ισχυρίζονται;;

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ όταν εδώ και δεκαετίες στα θεοφάνεια καλούν την πολιτική σατανοαφρόκρεμα και εκφωνούν ευχαριστίες;;

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ όταν βγάζουν φωτογραφίες με υπουργούς σε πολιτικά γραφεία σε δήμους κι εκκλησίες ;;

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ  από το 2015 που βρίσκονται υπό την αιγίδα του κράτους στα ΘΝΠ; 

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ όταν φέτος πήραν επιχορήγηση από τον νόμο κεραμεως;; 

Ποιον διωγμό έχουν οι γοχ όταν υπογράφουν εγκυκλίους με πλήρη υποταγή στα ΦΕΚ τις ΚΥΑ και στους αντιευαγγελικους νόμους των πολιτικών;;

'' το εν καιρώ διωγμού και νόμου μεταθεσις''  εχει να κάνει με το τυπικό μέρος των μυστηρίων το οποίο είναι αδύνατον να τηρηθεί  εκ καιρώ διωγμού και η ιεροσυλία είναι έτερο. 

Ο Φλωρίνης που είχε διωγμό  δεν εψησε δικό του μύρο και καταδίκασε την επανάληψη των μυστηρίων.  Αλλά ο σκοτισμενος φλωρινικος θεωρεί φυσιολογικό την δεύτερη πεντηκοστή των γοχ ( = δικό τους μύρο ) και την αναχειροτονία Νγιτων κάτι νορμάλ... μυστήρια που δεν επαναλαμβάνονται εις τον αιώνα σε μη καταδικασμένη συνοδο όπως πιστεύουν οι γοχ για την διοικούσα. 

Ομολογιακό κείμενο γοχ 2014

6. Εἰδικώτερον περὶ τῶν Μυστηρίων τῶν τελουμένων εἰς τὰς λεγομένας ἐπισήμους ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας, ἡ Γνησία Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δὲν διαβεβαιοῖ περὶ τοῦ κύρους αὐτῶν, οὔτε καὶ περὶ τῆς σωτηριολογικῆς ἀποτελεσματικότητος τούτων, ἰδίως εἰς ὅσους κοινωνοῦν «ἐν γνώσει» μετὰ τοῦ συγκρητιστικοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὡς καὶ τοῦ Σεργιανισμοῦ, ἔστω καὶ ἂν Αὕτη δὲν ἐπαναλαμβάνῃ ὁπωσδήποτε τὸν τύπον αὐτῶν εἰς τοὺς ἐν μετανοίᾳ εἰσερχομένους εἰς κοινωνίαν μετ’ Αὐτῆς, ἐν ὄψει μάλιστα τῆς συγκλήσεως μιᾶς Μεγάλης Συνόδου τῆς Γνησίας Ὀρθοδοξίας, εἰς ἐπισφράγισιν τῶν ἤδη γενομένων εἰς τοπικὸν ἐπίπεδον.

Βάσει των ανωτέρω εν συνδυασμώ της φλωρινικης εκκλησιολογίας, οι γοχ ΘΝΠ είναι διαπιστευμένο σχίσμα και  ιερόσυλοι και κατά συνέπεια καθηρημενοι διότι:

Χειροτονήσαν μητροπολίτες στους θρόνους των ΜΗ  καταδικασμένων μητροπολίτων

ξαναχειροτονουν τους μη καταδικασμένους Νγιτες ιερείς 

και σαφώς γιατί εψησαν δικό τους μύρο  στον ίδιο γεωγραφικό χώρο ενώ υπάρχει το κανονικό μύρο της εκκλησίας του Χριστού.

Πράξεις οι οποίες έπρεπε να γίνουν κατόπιν καταδίκης από Μ συνοδο την οποία καίτοι σφετερίστηκαν  ( ακόμη ένας λόγος για καθαίρεση οπως οριζουν οι κανόνες της Α και Β ) καίτοι έπραξαν το αντίθετο από αυτό που διδάσκουν  συγχύζοντας τους πάντες ειδικά τους ίδιους με τα γνωστά  αποτελέσματα.


Καλή αρχή μετανοίας μακριά από φλωρινικους

Ιερ. Γρηγόριος Ζιωγος


Σχόλια