scripta manent περί της απολογητικής ανάρτησης τού εν τούτο Νικα.

 

 














Αγαπητέ Ιωάννη, είναι άλλο πράγμα η προσωπική διάκριση στην πνευματική προσωπική πορεία τής ορθοπραξίας, οι προσωπικές φοβίες τα πεσίματα στην αμαρτία, που ως θεμελιώδη  σκέψη αναφέρεσαι στο κείμενο, και εντελώς διαφορετικό η Συνοδική απόφαση περί Ορθοδοξίας που ομιλεί περί κλείσιμο των Εκκλησιών φοβούμενοι τον διαβολοϊο. 


Η πράξη των ασφαλισμένων Ιερών Ναών και η δίωξη τού ποιμνίου στα σπίτια τους, που προκρίθηκε από την Σύνοδο των ΓΟΧ ΘΝΠ, είναι κατακριτέα από όλους, διότι ουδέποτε άλλοτε  έκλεισαν οι Εκκλησίες, καί στην   Ορθόδοξη ομολογία δεν χωράει διαφοροποίηση, ούτε κατά το ιώτα, ούτε  κατά την κεραία, με το πρόσχημα της διάκρισης όπως γράφεις. Μήτηρ των αρετων η διάκριση, όμως η Πίστης είναι μήτηρ της Ακρίβειας για να είναι Μήτηρ τής Αλήθειας, που η Αλήθεια είναι ο Χριστός.

Αυτές τις ψευτοδικαιολογίες αφήστε τις, όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά χαντακώνουν ακόμη περισσότερο.

Όπως έχουμε φτάσει, μας χρειάζεται όλους μας, πρώτον εμένα, βαθιά μετάνοια, δεν είμαστε αντίπαλοι, ούτε αντιδικία καταπλέουμε μεταξύ μας πετώντας απόνερα, είμαστε στά χαρακώματα της κατακομβικής Εκκλησίας, και αν δεν συνέλθουμε θα έρθουν χειρότερα.

Εαν θεμελιώνεις την διάκριση στα θέματα Πίστεως ομοιάζεις με τούς χοράρχες της μεταπατερικής διαβολογίας, που βλέπουν τα αίσχη του οικουμενισμού, και το αιτιολογούν ως αγαθή αγάπη ως προς τους άλλους Χριστιανούς, για να τους προσελκύσουμε στην Πίστη, δήθεν τώρα...


Οι ΓΟΧ ΘΝΠ έστριψαν το καράβι, πάνω στην κολώνα των αιρετικών κρατικών κοινοτήτων και το έσπασαν, όπως ακριβώς έσπασε το αυτοκίνητο του Σεβασμιωτάτου Μαγνησίας Κου Φωτίου και πρωτεργάτη των ΓΟΧ ΘΝΠ καθώς ο ίδιος, όπως μου είπε στο μέιλ, μπαινόβγαινε δύο χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας, για να ρυθμίσει τα αρύθμιστα, πρίν ψηφιστεί ο νόμος 4301 των αιρετικών κοινοτήτων. 

Η πράξη της εισαγωγής στις αιρέσεις τού Κράτους των ΓΟΧ ΘΝΠ ήταν η απαρχή για να γίνουν η ουρά τού Κράτους, και να συμμετέχουν στο διωγμό με το Κλείσιμο των Εκκλησιών σύμφωνα και με την εγκύκλιο 3024 που θα μείνει στην ιστορία ως η εγκύκλιος σφραγίδα της Σεργιανιστικής Εκκλησίας. 

Τι και αν κάποιοι παπάδες σας κάνουν κρυφά; Η επίσημη Συνοδική Πίστης, εκφράζεται apriori με την δημόσια Συνοδική άποψη της εγκυκλίου 3024. Άρα αυτοί οι λίγοι οι κρυφοί, εάν είχαν πραγματικό ζήλο Ορθοδοξίας, θα έπρεπε καταρχήν να κάνουν αποτείχιση, αμέσως με το πρώτο αίσχος της ετεροδοξίας των ΓΟΧ ΘΝΠ, αλλά βλέπεις με τους τόνους ψέμματα και την χλιαρότητα ενέδωσαν στον κρατικό ολοκληρωτισμό τον καπιταλισμό της θρησκείας που υποστηρίζεις εσύ και ο άλλος ιστολόγος. 

Λοιπόν τα γεγονότα ομιλούν, καί έρχονται τραγικά και απρόσμενα, καί ακόμη χειρότερα...

Στο τέλος τέλος, ουδείς σε κατηγορεί, μόνος σου τα ελκεις καθώς επιλέγεις την πορεία πίσω από τις κρατικές επιδιώξεις των ΓΟΧ ΘΝΠ. Τα έργα σας, αυτά δεικνύουν, αποδεικνύουν. Και ξέρεις η απολογητικής στάση συμμερίζεται την αλήθεια μόνο ως προς την πράξη της μεταμέλειας. 

Οι δικαιολογίες για να κρυβόμαστε και να μπερδεύουμε τον αναγνώστη, ομοιάζει με τον Αδάμ που είπε, πως δεν φταίει αυτός αλλά η Εύα, και η Εύα τα έριξε στο φίδι. Το αποτέλεσμα γνωστό άλλωστε, όλοι μας στην κοιλάδα τού κλαυθμώνος, βουλιάζουμε στις λάσπες μας, και τσαλαβουτάμε πέρα δώθε...

Να είστε καλά...

απο εδω  Πηγή : https://entoytwnika1.blogspot.com

Σχόλια