Δημοσκόπηση ΣΟΚ για την Θεία Κοινωνία: 7 στους 10 θεωρούν οτι μεταδίδεται ο κορωνοϊός - και μετά παραπονιούνται για την σημερινή σήψη της κοινωνίας

 

 Τη γνώμη τους για τις πορείες που έγιναν με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, τις βασικές αιτίες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το εμβόλιο και τη Θεία Κοινωνία εξέφρασαν οι πολίτες στη μεγάλη έρευνα της MRB για το Star.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, το 27,6% δήλωσε ότι συμφωνεί με τις εκδηλώσεις που έγιναν, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 41% στις ηλικίες 17 με 34. Αντίστοιχα, το 50% του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το ίδιο. Σε ποσοστό 68% , οι πολίτες διαφώνησαν με τις εκδηλώσεις.


Σχετικά με το εμβόλιο, το 52% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα το έκανε και το 37,7% ότι δε θα το έκανε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν θετικοί στον εμβολιασμό είναι 55 ετών και πάνω.Όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός. Το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40% στον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Τέλος, για τη Θεία Κοινωνία το 68% των Ελλήνων δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της μετάληψης.

Δείτε παρακάτω τις κάρτες με τα στοιχεία:

 

star.gr

Σχόλια