Όταν δεν έχουμε το σθένος να αντισταθούμε με ορθόδοξο τρόπο λόγω έλλειψης “πνευματικότητας”




Η κρυμμένη βαθιά μέσα μας υπερηφάνεια ,δεν μας επιτρέπει να δεχθούμε την “δειλία ” μας .
Έτσι καταλήγουμε να στέφουμε την δειλία μας  με κορώνα και να την παρουσιάζουμε περήφανα  σαν “υπακοή “
Κατάκριση των πνευματικά δυνατών και όχι μόνο …
Κατακρίνουμε  αυτούς που έχουν πραγματικό  πνευματικό  σθένος  , από “φθόνο ” κατηγορώντας τους ως ανυπάκουους ,αφού δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε, ως “ασθενείς”,δεν θέλουμε να δούμε ότι είμαστε ασθενείς...
Νομίζετε ότι ο Θεός ,θέλει τα “παιδιά ” του να τον δοξάζουν σε “κατακόμβες”,να φοράνε” φίμωτρο” ή δεν θα μπορούσε να διαλύσει κάθε αντίπαλο του και κάθε πολέμιο και Θεομάχο πρώτα τον ίδιο τον Σατανά .
Όσοι λοιπόν δεν έχουμε  το “σθένος ” ας δεχτούμε την δειλία μας και ας προσπέσουμε στον Κύριο για δύναμη .
Ας μην κατακρίνουμε όσους έχουν “σθένος ”  περισσότερο “φως ” από εμάς ,ας σταθούμε δίπλα τους ,να μας δυναμώσουν και εμάς ,θα χαρούν να μοιραστούν την “δόξα ” του Θεού με εμάς ,την έδωσε ο Θεός σε αυτούς λόγω “ταπείνωσης”  .
Πρώτα όμως θα  συλλέξει και θα παιδαγωγήσει τους δικούς  του στον παρόντα “αιώνα ” μέσα από δοκιμασίες που θα μας δείχνουν τις αδυναμίες μας και αφού τις αποδεχόμαστε ,μετά θα μας τις παίρνει αλλάζοντας τις με αρετές           Μετά θα στείλει τις δαιμονικές δυνάμεις και όσους τις λατρεύουν με την θέληση τους  ,εκεί που ανήκουν ..
Μακάριοι όσοι δεχτούμε την ασθένεια μας ,αυτή  την εποχή και επιστρέψουμε ,γιατί όσοι δεν το δεχτούμε θα χάσουμε και αυτό που έχουμε ..
Ω έχων ώτα ακούειν ακουέτω .
Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας ..
Γ.Μ 

επιτομη απο εδω  https://www.triklopodia.gr/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bc%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/

Σχόλια