Η Αφορισμένη Κεραμέως έστειλε πρόσκληση στην ΔΙΣ προκειμένου να μελετηθούν και να επιλυθούν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος ...ήτοι η ΜΙΣΘΟΔΟΣΊΑ των κληρικών

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  
Το χρήμα είναι το μοναδικό δόγμα πίστεως που απασχολεί Νγίτες και Πγίτες γι αυτό και δεν αποτειχίζεται ουδείς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
...Η Υπουργός Παιδείας, η αφορισμένη, κατά τον πρόσφατο αφορισμό του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, τουτέστιν δηλαδή εκτός του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού μας, έστειλε πρόσκληση στη ΔΙΣ! Η πρόσκληση αυτή αφορά τη συνεδρίαση Επιτροπής την Τετάρτη 22 Ιουλίου, προκειμένου να μελετηθούν και να επιλυθούν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.



Τα διαβάζουμε αυτά και αναρωτιόμαστε αν κοιμόμαστε ή είμαστε ξύπνιοι. Από πού και ως πού η Υπουργός Παιδείας, που από τότε που ανέλαβε το Υπουργείο έχει σπείρει τον όλεθρο και την καταστροφή γενικώς και ειδικώς στα θέματα της πίστης μας, θα αναλάβει τώρα να λύσει τα προβλήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος; Αυτή που έχει καταπατήσει τα Ιερά και τα Όσιά μας, που έκλεισε τους ναούς μας και απαγόρευσε στους πιστούς να κοινωνήσουν τον Αναστάντα Κύριο, αυτή που με τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις της, υβρίζει την πίστη μας και βάλλει -χωρίς να έχει προφανώς επίγνωση -κατά του Δημιουργού του Σύμπαντος κόσμου, προτάσσοντας μέτρα προφύλαξης στους Ιερούς Ναούς προς αποφυγή της «πανδημίας» κατά τη Θεία Μετάληψη! Αυτή, που έχει βάλει σκοπό την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και την πλήρη υποταγή των πολιτών στις προσταγές της Νέας Εποχής και της Παγκοσμιοποίησης, όπως αποδεικνύεται μέσα από τις σχετικές αναρτήσεις της Κατάνυξης. Αυτή, που ουδεμία μέριμνα δείχνει για τις Εκκλησίες μας που λεηλατούνται και μαγαρίζονται από τους λαθροεποίκους, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει μια υπέρμετρη ευαισθησία για το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, ώστε να δίνει άδειες για ανέγερση τζαμιών.
Και όμως, αυτής της Υπουργού που απέχει παρασάγγας από το πνεύμα της χριστιανοσύνης, δυστυχώς η Ιεραρχία εξακολουθεί να δίνει σημασία και κύρος στις αποφάσεις και στις προσκλήσεις της. Πόσο πιο δουλικά ακόμα θα κινηθούν οι Ιεράρχες, πραγματικά δε θέλουμε να το δούμε. Απορούμε, πώς μετά από όλα αυτά που έχει κάνει στο Σώμα του Χριστού μας, η κα. Κεραμέως, εξακολουθούν παρά ταύτα, να αποδέχονται και να υποτάσσονται σε κάθε κέλευσμά της. Πώς επιτρέπουν σε μια αφορισμένη να αναμειχθεί περαιτέρω στα του Οίκου μας, δηλαδή της Εκκλησίας μας.

Δυστυχώς όλες οι απορίες μας και ανησυχίες μας, πήραν την απάντηση μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε όπως είχε αναγγελθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Στο σχετικό δημοσίευμα εκτός από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση από τη μεριά της Πολιτείας αλλά και από τη μεριά της Εκκλησίας πληροφορούμαστε και για το θέμα της συνεδρίασης που ήταν, η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών που μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο.
Αυτό λοιπόν, το οικονομικό, ο μαμωνάς, αυτός που χαρακτηριστικά αναφέρεται τέσσερις φορές μέσα στην Καινή Διαθήκη προκειμένου να καταδειχθεί αυτό το πάθος της πλεονεξίας, που είναι τόσο επικίνδυνο, καθώς αυτομάτως αποκόβει τον άνθρωπο από τον Θεό, είναι το μόνο πρόβλημα της σημερινής Ιεραρχίας. Είναι ο αποκλειστικός λόγος που κινητοποιεί Ιεράρχες και Ιερείς, δυστυχώς. Είναι το χρήμα, αυτή η δύναμη που βγάζει τους ιερείς στους δρόμους για διαμαρτυρία, που όπως θυμόμαστε έγινε προ κάμποσου καιρού, αλλά και η δύναμη που κλείνει στόματα, που κοιμίζει συνειδήσεις, που αδρανοποιεί το χριστιανικό αισθητήριο και κάνει τους Ιεράρχες δούλους μιας παντελώς αντίχριστης και αντιεκκλησιαστικής εξουσίας. Για άλλη μια φορά η Ιεραρχία δείχνει να περιφρονεί τον Ευαγγελικό λόγο που είναι ξεκάθαρος,  “Οὐδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ἢ γάρ τόν ἕνα μισήσει καί τόν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνός ἀνθέξεται καί τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καί μαμωνᾷ.”( Ματθ. 6,24)      
Τώρα συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ. Τώρα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα αυτό που δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε. Αυτή τη δαιμονική σιωπή των Ιεραρχών στις εντολές της άθεης Κυβέρνησης. Αυτό το άκρον άωτον της παντελούς παράδοσης των Ποιμεναρχών σε ό,τι πρόσταζε ο άρχων του κόσμου τούτου, τουτέστιν ο διάβολος. Κατάφερε λοιπόν, να τους δέσει τα χέρια και να τους κλείσει τα στόματα με αντάλλαγμα τόσο φθηνό και ειδεχθές και προσωρινό, όσο είναι το χρήμα. Αντάλλαξαν τον Ουρανό με λασπουριά. Κατάντια!

Σχόλια