Ο Βεζυρέας καλεί τους ΓΟΧ σε μετάνοια και ενότητα ( το θέμα είναι πως θα τους δεχτεί; με χειροθεσία; Τον Μακαριώτατο μπορούν να τον βρούν οι ΓΟΧ στο facebook Παρθενιος Βεζυρεας, κατόπιν πιστεύω θα τον πείσουν να γίνουν δεκτοί μόνο δια συγχωρετικής ευχής )



Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, συνεπίσκοποι του Παλαιού Ημερολογίου άνα την Ελλάδα.
Χριστός Ανέστη.
Πληροφορούμαι για τις εκκλήσεις σας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υπερασπιζόμενοι τα του οίκου σας και μόνον, ως μόνοι ο καθένας απο εσάς Παλαιημερολογήτες στην χώρα.
Λησμονείτε την ύπαρξη και άλλων Επισκόπων στο Παλαιό Ημερολόγιο, όσο και αν αυτό δεν θέλετε να το λαμβάνετε υπόψιν σας και να φανατίζεται τους πιστούς με το να ωθήτε στην πυρά όποιον άλλο κληρικό του Παλαιού, αναγνωρίζοντας μόνο ο καθείς την παράταξη του,ως Γνήσια και Ορθόδοξη, με Παπικό καθεστώς ήτοι το αλάθητο.

Με ευγνωμοσύνη στον Θεό και στους ανθρώπους,σας κάνω γνωστό ,πως η ημετέρα παράταξη,επί των ημερών της ταπηνότητος μου, κατά κοινή ομολογία, χαίρει αναγνωρίσεως και σεβασμού τουλάχιστον από κληρικούς και πιστούς άνευ παρωπίδων και φανατισμού.

Παλαιό Ημερολόγιο και Εκκλησία αυτού, δεν είναι μόνον η διατήρηση του Εορτολογίου, οι αναθεματισμοί και οι κατάρες προς πάσα κατεύθυνση που κατά την άποψη σας τείνει προς τον Οικουμενισμό ή αντιτάσσεται στις δικές σας πεποιθήσεις.
Είτε Παλαιό είτε Νέο, το έργο της διδασκαλίας Του Χριστού, η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη δεν έχει όνομα, χαρακτηρισμό και ημερολόγιο, παρά μόνο το δικό Του.
Ήρθαν και έρχονται δυσκολίες στον κόσμο και λίγοι σταθήκατε δίπλα στον συνάνθρωπο ενώ οι περισσότεροι απο εσάς αρκεστήκατε στην αποκατάσταση – επισκοποίηση των κληρικών της παράταξης σας και να εντάξετε όσους περισσότερους ιδιωτικούς Ναούς στην δικαιοδοσία σας.
Το έργο της αγάπης Του Χριστού,είναι η συνέχεια της Θείας Λειτουργίας άλλα και η προετοιμασία αυτής.
Γνωρίζετε καλά αδερφοί μου, ότι εκτός απο την πνευματική τροφή, που άριστα μεταδίδεται, χρειάζεται και η σωματική,η οποία είναι σπουδαία εξ ίσου, για να ξανά γεμίσουν όταν ανοίξουν οι Ναοί όπως αιτήστε.
Αδελφικά λοιπόν, σας λέγω,ταπεινά και απο την άσημαντη δική μου θέση, με πολύ σεβασμό απέναντι σας ,νοιαστείτε και επιδείξτε τον ίδιο ζήλο για τις υπόλοιπες ανάγκες του συνανθρώπου βγαίνοντας λίγο έξω και πέραν των κεκλεισμένων θυρών σας ως Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί – Παλαιημερολογήτες ή όπως αλλιώς ονομάζει ο καθένας τον οίκο του και μην ραπίζεται ότι δεν σας είναι αρεστό.
Ο Χριστός είναι αγάπη και όχι αναθέματα, κόμματα και παρατάξεις.
Είστε πλέον εμού γνώστες της εκκλησιαστικής ιστορίας.
Σεβαστείτε την και αλλάξετε όπως αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, με γνώμονα την Ορθοδοξία και τους διχασμένους πιστούς του Παλαιού Ημερολογίου.
Μην προσπερνάτε το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία μας ανέχεται.
Ίσως ενωμένους μας ακούσει κάποτε, κάποιος Πρωθυπουργός Της Ελλάδας.



Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Χριστός Ανέστη-+ο Αθηνών Παρθένιος-Του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου 




Σχόλια