Αν συνέβαιναν στην αρχαία εκκλησία, τα προσφάτως διαδραματιζόμενα με τους αρνησίθεους επισκόπους οι χριστιανοί θα τους είχαν πετάξει στην Θάλασσα.



Ούτε να το σκεφτεί κανείς στην αρχαία εκκλησία οι χριστιανοί να  ξαναδεχτούν τους αρνησίθεους ως αληθινούς επισκόπους και να μεταλάβουν απο τα χέρια τους. 

‘’τω καιρώ εκείνω’’ επίσκοπος γινόταν ο καλύτερος και όχι ο χειρότερος όπως ...ειδικά σήμερα. 

Ο επίσκοπος πρώτος ομολογούσε μπροστά στον δήμιο...γι αυτό και καθιερώθηκε η προσφώνηση ''άγιος'' εφόσον εν ευθέτω χρόνω θα μαρτυρούσε και θα πέρναγε στο πάνθεον των αγίων του Χριστού.
Γι αυτό λεγει ο Παύλος δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να γίνει επίσκοπος, καλό έργο επιθυμεί. Γι' αυτό οι χριστιανοί κοινωνούσαν καθημερινά επειδή ήταν σε μια συνεχόμενη καθημερινή ομολογία με το σπαθί των ρωμαίων συνεχώς απειλιτικά στον σβέρκο τους.
Υπήρξαν βέβαια και οι ''λιβελοφόροι'' 


Ηταν  αυτοί που υπέγραψαν οτι έριξαν λιβάνι στα είδωλα ενω δεν έριξαν κατόπιν  ήταν ελεύθεροι να λατρεύουν τον Χριστό με την ησυχία τους...  
Ειδωλολάτρες χρεώθηκαν όμως γιατί ο Θεός δεν παίζεται... 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα.
Οι Μακκαβαίοι σας λένε τίποτα;;; ατελείωτα τα παραδείγματα εις τους αιώνες.

Κανείς δεν μπορεί να ομολογήσει δημόσια Χριστον παρά μόνον με την χάρη του αγίου πνεύματος. Κι αν δεν υπάρχει η χάρις επάνω στους αρνησίθεους επισκόπους ....είναι γιατί δεν τους χειροτόνησε το άγιο πνεύμα. 
Λοιπόν  ποιά πίστι και ποιά ομολογία να σας κηρύξουν;;;
''Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...'' 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Οι χριστιανοί λειτουργούσαν όποτε τούς έδινε άδεια ο Ηρώδης;;
Ο Παύλος έκλεισε τις εκκλησίες και άφησε τους χριστιανούς ακοινώνητους επειδή έτσι τον διέταξε ο Νέρωνας;;

Ταύτα για να έχουμε το μέτρο για να μετρήσουμε σωστά…

Για τους σημερινούς αρνησίθεους τζερεμέδες τους εύχομαι λαμπρές στολές και καλό κήρυγμα στους ομοίους του ποιμνίου τους ''ομολογιακό'' και ''μαρτυρικό''
Ομοιος στον όμοιο...πάντοτε παντού και πάντα άχρι συντελείας του αιώνα.


ΥΣ 
Γιατί βαρύς ο πέλεκυς... προς τους επισκόπους;;;
Διότι είχαν απαίτηση τυφλής υπακοής και να τους προσκυνάμε για σκεύη εκλογής και αγίους. ( τα νούμερα ακόμα αυτό πιστεύουν )
Τώρα όμως που ήρθε η ώρα της ΕΥΘΥΝΗΣ....ο διαβολος  φανέρωσε την αναξιότητα τους. Τελεια και παύλα.


Σχόλια