Να αγιάσει το στόμα σου κ. Ιωακειμίδου Ιωάννα ! όσα δέν είπαν καθηγητάδες θεολόγοι , δάσκαλοι , παπάδες τόσα χρόνια σε αυτά τα σχόλια τα είπες σε πέντε αράδες !!!



Ανώνυμος Ο/Η Ιωακειμίδου Ιωάννα είπε...
Πολλές φορές έχω διαβάσει κι έχω ακούσει ότι τα μυστήρια γίνονται "κατ' οικονομίαν" και θα ρωτήσω το απλούστατο. Κατ' οικονομία για ποιόν? Ο ιερέας ανάξιος γιατί δεν κάνει αυτό που τάχθηκε απ' τον Χριστό να κάνει. Να οδηγήσει το ποίμνιο στον παράδεισο. Το ποίμνιο ανάξιο, γιατί δεν ενδιαφέρεται καν να γνωρίσει τον δρόμο που θα τον πάει στον παράδεισο, πόσο μάλλον να προσπαθήσει. Κρίνω απο τον ίδιο μου τον εαυτό που μεγάλωσα μέσα στην αμαρτία και την πλήρη αδιαφορία για τον Θεό. Μόλις η ψυχή κινήθηκε (κάνε ένα βήμα, να κάνω τα ενενήντα εννέα,λέει ο Θεός) τότε ξαφνικά πώς έμαθα τόσο πράγματα που πριν αγνοούσα? Δεν σώθηκα, αλλά ο Θεός μου έδειξε τον δρόμο. Θα τον βαδίσω? Δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι πως σίγουρα αν κοινωνούσα "προ Χριστού" δεν θα ήμουν άξια τέτοιας οικονομίας.
Για τα μικρά παιδιά λέει, γίνεται η οικονομία. Μα για τα παιδιά την ευθύνη έχουν οι γονείς , αν οι γονείς είναι αδιάφοροι λογοδοτούν και για την έλλειψη πνευματικής ζωής των παιδιών τους. Αν είναι αθώα τα παιδιά, είναι αθώα και τα παιδιά των λατίνων, των μονοφυσιτών, των προτεσταντών. Είναι "κατ'οικονομία" για τα παιδιά των αιρετικών σωστικά τα μυστήρια???
Για τις γιαγιάδες τις καημένες στα χωριά, λέει, κατ΄οικονομία γίνονται τα μυστήρια. Σε χωριό ζώ. Ξέρω πόσο καημένες και πόσο ανήμπορες να μάθουν την αλήθεια είναι οι γιαγίαδες, που ξέρουν απο πέρσυ ποιός θα παίζει κλαρίνο στο πανηγύρι του χρόνου. Για να είναι η γενιά μας ξεπεσμένη, είναι ξεπεσμένη κι η προηγούμενη που μας έθρεψε, μεγάλο το θέμα κι ας μην το ξεκινήσουμε.
Σήμερα η Ορθοδοξία είναι πουλόβερ που ο καθένας το θέλει στα μέτρα και στα γούστα του. Και στον παράδεισο να πάω και απο την ευρεία οδό, μη ζοριστούμε κι όλας. Και οι ιερείς σιγοντάρουν. "λίγη προσευχούλα θέλει" . Κι αν θέλει λίγη προσευχούλα μόνο, τί τυρρανίστηκαν οι Άγιοι μας, τί βασάνισαν τα κορμιά τους, τί στερήθηκαν στις ζωές τους, τί πείνασαν, τί δίψασαν, τί έκλαψαν κι έλιωσαν στις ερημιές...
Για ποιόν λοιπόν να γίνει η οικονομία? Φυσικά οι νόμοι είναι για τους ανθρώπους, ο Θεός δεν υπόκειται σε κανέναν νόμο. ¨Οπως θέλει κάνει. Άλλον χάνει, άλλον σώζει, χωρίς να μπορούμε με το φτωχό μας το μυαλό να καταλάβουμε γιατί. Και φυσικά θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Μπορεί για μια ψυχή ν' αξίζουν όλες οι οικονομίες του κόσμου... Αυτό όμως μόνο για τον Θεό. Όχι για τους ανθρώπους...
την αναξιότητά μας την αποδείξαμε πολλάκις.Το "και πώς θα ζήσω" καραμέλα στο στόμα μας. Όταν δεν υψώνουμε παράστημα ούτε για το παραμικρό, είναι αν μη τι άλλο βλασφημία ν' απαιτούμε απο τον Θεό οικονομίες.
Και τί θα πει κατεγνωσμένη αίρεση? ρώτα τον φίλο μου τον ψεύτη εν ολίγοις για αιρέσεις απο αιώνες γνωστές. Αν δεν γίνει σύνοδος, τέλος. Ισχύουν τα μυστήρια των βλασφήμων και αντιχρίστων για πάντα ας πούμε. Και πάντα καταλήγουμε στο "αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε εκκλησία". Τόσο σίγουροι ότι σήμερα υπάρχει εκκλησία. Μπορεί να υπάρχει "εως εσχάτων". Αλλά γιατί να είναι στην Ελλάδα? Γιατί να είναι οργανωμένη με επισκόπους? Δεν ξέρουμε οτι ο αντίχριστος θα κάτσει στον θρόνο "όλων των εκκλησιών"?
Συγχωρέστε με αλλά όλα αυτά τα θεωρώ "παρηγοριά στον άρρωστο" , ο οποίος άρρωστος όμως δεν θέλει να πιεί και το σιρόπι του...
29 Φεβρουαρίου 2020 - 11:17 π.μ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

να αγιάσει το στόμα σου κ. Ιωακειμίδου Ιωάννα ! όσα δέν είπαν καθηγητάδες θεολόγοι , δάσκαλοι , παπάδες τόσα χρόνια σε αυτά τα σχόλια τα είπες σε πέντε αράδες !!!
29 Φεβρουαρίου 2020 - 11:43 π.μ.

πηγη   ορθοδοξη φωνή

Σχόλια