Oruc Reis: Ο ξενέρωτος διάλογος του Τούρκου κυβερνήτη με τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς". Στο τέλος, η κονσέρβα- ηχογράφημένη επανάληψη είναι ιδίωμα δημοσίων υπαλλήλων, που βαριούνται στη δουλειά τους.




Ο διάλογος όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1:

Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Έχετε κάποιο πρόβλημα;
Oruc Reis: ....
Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα.
Orus Reis: Βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ.
Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα.
Το τελευταίο μήνυμα επαναλαμβανόταν ηχογραφημένο κάθε μισή ώρα...



Σχόλιο : Κατάντια... Με ηχογραφημένα - κονσέρβα μηνύματα ανά μισή ώρα, δεν διεκδικείς αγαπητέ Φρεγατιέρο Κυριαρχικά δικαιώματα. 
Εάν δεν έχεις ανοιχτούς κανόνες εμπλοκής να τού στρέψεις καταπάνω του όλα τα όπλα που διαθέτεις, τότε Κυβερνήτη πιάσε το vhf και ξεκίνα του τα μπινελίκια, στή γλώσσα τού λιμανιού τής τρούμπας, που είναι παγκόσμια γνωστή σε όλα τα μέρη του κόσμου από τους Έλληνες Ναυτικούς μας. 
Έτσι θα συναισθανθεί ο Τούρκος καταπατητής το πόσο βράζει το αίμα σου και πόσο διψάς να τον μπουμπουνήσεις. 
Με τα ηχογραφημένα μηνύματα τού τηλεφωνητή, μάλλον γιά νερόβραστους θα μας βλέπουν και όχι γιά Πατριώτες που αγαπάμε την Ελλάδα.
Εάν Κυβερνήτη τής Φρεγάτας δεν πάλλεται η καρδιά σου από την αδικία γιά τήν προκλητική, αναιδής και θρασυτάτη συμπεριφορά που αποσκοπεί καί πετυχαίνει στήν καθημερινή υποχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, καλύτερα να πάς σπίτι σου δεν είσαι για εκεί,  άσε να πάει άλλος που το λέει η καρδιά του και βράζει το αίμα του. 
Να θυμάσαι Φρεγατιέρο, πώς οι φοβιτσιάρηδες πεθαίνουν κάθε ώρα, οι γενναίοι  μόνο μία φορά καί αυτήν δέν πεθαίνουν, γράφονται αθάνατοι στό στερέωμα της παγκόσμιας αναγνώρισης και ιστορίας.. Τι να σού κάνω  έπρεπε να ήταν άλλος στη θέση σου, τώρα η εξέλιξη της ιστορίας θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά. 
https://scripta---manent.blogspot.com/2020/01/oruc-reis.html


Σχόλια