Περί ΚτΠ& Σφραγίσματος

 



 

Σταύρος Τάκας

Για αυτά τα θέματα είχα μιλήσει αναλυτικότερα εδώ :
Θα προσθέσω λίγα ακόμα, καθώς από την μία μεριά έχουμε τους υπερβολικούς εδώ και δεκαετίες κι από την άλλη εκείνους που στρώνουνε ουσιαστικά το χαλί για τις εξελίξεις, με τις διαβεβαιώσεις τους ότι ουσιαστικά δεν χάλασε κι ο κόσμος. Το τελευταίο το λέω με αφορμή το blog της Πατερικής Παράδοσης, που έκανε κοπτοραπτική μέχρι και σε κείμενα των δικών τους Γεροντάδων, ώστε να οδηγήσει σε αυτό το"συμπέρασμα", όπως θα δούμε παρακάτω. Αφενός λοιπόν δημιουργεί με τέτοιο τρόπο κατευθυνόμενα συμπεράσματα κι αφετέρου προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη των υπερβολών στους Παλαιοημερολογίτες, ώστε να τους δυσφημήσει γενικότερα, κάτι που είναι ο διαρκής καημός της.
Ο στόχος όμως εδώ  κυρίως είναι, να προσπαθήσω να πω κάποια ουσιαστικά πράγματα, καθώς δεν θα σωθούμε από τα λάθη των άλλων…
Και για μένα λοιπόν δεν θα είναι η ΚτΠ το σφράγισμα του Αντιχρίστου, αλλά έχω μεγάλη ανησυχία για το πως θα μπορέσει να σωθεί κάποιος, λόγω της απομακρύνσεως του Αγίου Πνεύματος που θα επακολουθήσει. Δεν μπορώ να γνωρίζω εγώ βέβαια σε τί βαθμό θα γίνει αυτό. Κι από τα πάθη/αμαρτίες βέβαια ή την παραχαραγμένη Πίστη διώκεται η Θεία Χάρις κι επιστρέφει όμως μέσω της μετανοίας.
Επίσης, δεν θα κρυφτώ ότι υπάρχουνε σημαντικές ευθύνες και σε Παλαιοημερολογίτες, ως προς τις υπερβολές αντιμετωπίσεως του ζητήματος. Εδώ,με την βοήθεια του Θεού,θα λέγονται αλήθειες κι αυτό εύχομαι μέχρι τέλους.
(κι ελπίζω κι άλλοι να εύχονται για εμένα, καθώς απ΄την άλλη μεριά, οι κακολογούντες θα είναι πολλοί….)
Και κυρίως, να τις πράττω. Κι η σιωπή-φαινομενική απόκρυψη είναι χρήσιμη σε αρκετές περιπτώσεις κι επιβαλλόμενη αλλά όχι όταν υπάρχει εμμονή σε πολύ βαριά σφάλματα από εκείνους που έχουνε πόστα μεγάλης ευθύνης και "παίρνουνε" κι άλλους στον λαιμό τους.
Από Παλαιοημερολογίτες λοιπόν, είτε:
α)Από εκείνους που αγωνίζονται ειλικρινά να αποφύγουνε εξ΄αρχής όλα αυτά τα συστήματα (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τους οποίους σέβομαι, άσχετα αν δεν συμφωνώ. Καθώς πιστεύω ότι έτσι θα εκτεθούνε σε μεγαλύτερους κινδύνους.
Σε εκείνους που λένε ότι ήδη έχουμε σφραγιστεί εμείς οι υπόλοιποι, θα απαντήσω ότι το κάτωθι χωρίο της Ι. Αποκάλυψης που επικαλούνται :
καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰμὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ
πράγματι αναφέρει εκτός από το χάραγμα και τον αριθμό του ονόματος, αλλά μας λέει επίσης κι εκείνα που έχω σημειώσει με κόκκινα.
Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Όποιος δεν πάρει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά δεν έφτασε σ΄αυτό το σημείο εξ΄ολοκλήρου.
Ομοίως θα πω εδώ ότι έχει διαφορετική βαρύτητα η πιστωτική κάρτα, που είναι είδος ταυτότητας, αλλά για περιορισμένες συναλλαγές, ή το διαβατήριο με τσιπάκι, σε σχέση με την ΚτΠ, όπου εκεί πράγματι δεν θα μπορεί κάποιος εξ ΄ολοκλήρου να αγοράσει ή να πουλήσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ χρησιμοποιώ πιστωτικές ή διαβατήριο.
Τώρα αν βρεθεί κάποιος, που εκτός από να αποφύγει εξ ΄αρχής όλα αυτά τα συστήματα, κάνει ταυτόχρονα και τα κάτωθι :
-          Ειλικρινή Μετάνοια & Ορθή Πίστη
-          Δεν κατακρίνει τους άλλους που τα πήρανε και δεν επαίρεται για αυτό
τότε αυτός είναι μακάριος κι εμείς δεν είμαστε άξιοι να μιλήσουμε για εκείνον
Β) Από εκείνους που είναι ανακόλουθοι σε όσα δίδασκαν, εναποθέτοντας βαρύ φορτίο στους ώμους των Πιστών
Γ) Ακόμα χειρότερα, από εκείνους που θρασύτατα ειρωνεύονται σήμερα εκείνους που ακολουθούνε αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν παλιότερα και για τα οποία επαίρονταν και μέσω αυτών ανελίχθηκαν….
Η ΚτΠ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει κι άλλo, όμως ας δούμε σ΄αυτό το σημείο πώς "στρώνεται" το χαλί της.
(σημ : Κυρίως βέβαια στρώνεται μέσω παθών / αμαρτιών και της αποστασίας από την Ορθή Πίστη.)
Μας λέει λοιπόν η Πατερική Παράδοση, εδώ :
https://paterikiparadosi.blogspot.com/2019/09/blog-post_776.html#more
ότι :
Αὐτοὶ ποὺ πῆραν μιὰ Κάρτα, πρὶν ἔρθει ὁ Ἀντίχριστος, καὶ ποὺ κανένας ἐπίσημος κυβερνήτης ἢ τεχνικὸς δὲν ἔχει ἐπίσημα διαβεβαιώσει ὅτιπρόκειται γιὰ διαταγὴ τοῦ Ἀντιχρίστου, τὸ μόνο κακὸ ποὺ κάνουν, εἶναι ὅτι ἐθίζονται -εἰδικὰ οἱ νέοι- καὶ βέβαια ἐπιτρέπουν νὰ φαλκιδεύονται οἱ ἐλευθερίες τους. (Τὸ  ἴδιο συμβαίνει, ὅταν πρόκειται γιὰ κάτι παρόμοιο, ὅπως ἰριδογράφημα καὶ εἶναι δική τους βέβαια ἀπόφαση εἶναι, ἂν θὰ τὸ δεχθοῦνε).
Δηλαδή είναι κάτι σαν το τσιγάρο ή το υπάρχον (πολύ μικρότερο κι αναποτελεσματικότερο) φακέλωμα !!!
Κι είναι χαρακτηριστικό ότι ομιλούν σαν να είναι σίγουροι ότι θα βιώσουνε και τα χρόνια του Αντιχρίστου και εξετάζουνε το πως θα τους επηρεάσει αυτή η "συνήθεια", αντί να ασχολούνται στο πως μπορεί να επηρεάσει την σωτηρία τους η αποδοχή της ΚτΠ
Χρησιμοποιούνε για να τεκμηριώσουνε την θέση τους λόγους του ΓέροντοςΠαϊσίου, αλλά επιλεκτικούς ….
Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά λένε για το θέμα οι Γεροντάδες τους
Γέροντας Παϊσιος
Στο κείμενο που χρησιμοποιεί η Π.Π. (και δεν έβαλε την πηγή, ώστε να βγάλει κάποιος πλήρη συμπεράσματα), δηλαδή εδώ :
μας λέει ακόμα ο Γέροντας Παϊσιοςτα εξής :
1) Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;
– Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα- και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. «Τα Καίσαρος Καίσαρι». Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;
2)Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς «Γνωστικούς». Ένας λέει: «Εγώ θα δεχθώ τη ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό». Άλλος: «Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και έναν σταυρό στο μέτωπο..» και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιαστούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Ένας δεσπότης μου είπε: «Εγώ εκεί που θα υπογράψω θα βάλω δίπλα έναν σταυρό. Δεν τον αρνούμαι τον Χριστό, απλώς εξυπηρετούμαι». «Εντάξει, του λέω, εσύ είσαι Δεσπότης και βάζεις στο όνομα σου λόγω ιδιότητος έναν σταυρό. Ο κόσμος τι θα κάνη;» το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας ή στο χέρι ή στο μέτωπό μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό.
ΓέρονταςΑθανάσιος Μυτιληναίος:
Επώνυμη μαρτυρία μετά το 5ο λεπτό του παρακάτω βίντεο :
https://www.youtube.com/watch?v=ZjvUBCkfDak
Aυτή την κάρτα δεν θα την πάρουμε, γιατί όποιος την πάρει, δεν θα γλιτώσει το σφράγισμα που ακολουθεί.
Για αυτήν αξίζει και στα βουνά να φύγουμε αν χρειαστεί, γιατί θα το κάνουμε για την αγάπη του Χριστού και θα έχουμε επάνω μας την Χάρη Του
Γ. Αμβρόσιος Λάζαρης:
Όσοι πάρουν τη νέα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, δεν έχουν μέρος με το Χριστό !!!
Σταύρος Τάκας


gr.pinterest.com
Σταύρος Τάκας
Eίπα πριν λίγες ημέρες κάποια πράγματα για το θέμα εδώ
και θα προσθέσω λίγα ακόμη, καθώς προσπαθούνε κάποιοι να περάσουνε την γραμμή ότι δεν χάλασε κι ο κόσμος αν έρθει η ΚτΠ.
Εντύπωση καταρχήν μου έκανε το αναδημοσιευμένο άρθρο με τις σχετικές απόψεις  του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, που αρχικώς δημοσιεύτηκε το 2016, εδώ :
https://paterikiparadosi.blogspot.com/2016/01/blog-post_281.html
Δημοσιεύτηκε λοιπόν τότε και μάλιστα με υπογράμμιση στο επίμαχο χωρίο, όπου έχει την (λανθασμένη) άποψη του π. Αυγουστίνου, που ουσιαστικά μας έλεγε ότι η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι σφράγισμα.
Το γεγονός της δημοσιεύσεως και μάλιστα με τοιαύτη παρουσίαση, δεν αποτελεί τουλάχιστον σεβασμό εκείνης της απόψεως αν όχι αποδοχή ;
Χαιρόμαστε που σιγά-σιγά κάποιοι ανακαλύπτουνε και τα λάθη των Γεροντάδων τους στο θέμα (κι όχι μόνο των πλανεμένων παλαιοημερολογιτών) αλλά το χωρίο του  Γέροντα Πορφυρίου που αναγκάστηκαν τελικώς να επικαλεστούνε (εναντίον του μέχρι πρότινος τάχα ξεκάθαρου στο θέμα Γέροντα Παϊσίου) το μόνο που αποδεικνύει είναι την συνειδητή πολυετή κοινωνία που είχε με τον πράγματι Αντίχριστο Πατριάρχη Δημήτριο. Αντίχριστος όχι με την κυριολεκτική έννοια, δηλαδή του ενός και μοναδικού που αναμένουμε, αλλά σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου :
«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν· ὅθεν γιγνώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν.»
Πριν προσπαθήσω να πω λίγα ουσιαστικά πράγματα, θα τους παραθέσω ένα ακόμη λάθος των Γεροντάδων τους στο θέμα. Ότι τάχα δεν θα μας πιέσει ο Αντίχριστος αλλά ελευθέρως θα τον αποδεχθούμε.Kαθώςδιαβάσαμε :
Θὰ εἶναι εὐγενεῖς, γιατὶ θὰ εἶναι …Εὐρωπαῖοι. Θὰ δείξουν ἀνωτερότητα. Δὲν θὰ βασανίζουν ἀνθρώπους
Ας δούμε όμως τι έγραψαν 2 προφητικοί, αδιαμφισβήτητοι Άγιοι
1) Ο  Όσιος Εφραίμ ο Σύρος στον Λόγο του  «Περί της Συντελείας του κόσμου και περί Αντιχρίστου και εις την ΔευτέρανΠαρουσίαν του Κυρίου μας»[1]
αφού αρχικώς μας αναφέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουνε οι Χριστιανοί τότε, ώστε να αναγκαστούμε να πάρουμε το σφράγισμα
Προσέχετε, αδελφοί μου, την υπερβολήν του Θηρίου· διότι μεταχειρίζεται διάφορα τεχνάσματα πονηρίας. Άρχεται από την γαστέρα· ίνα όταν τις στεναχωρηθή μη έχων φαγητά, αναγκασθή να λάβη την σφραγίδα εκείνου· όχι ως έτυχεν εις παν μέρος του σώματος, αλλ’ εις την δεξιάν χείρα και εις το μέτωπον, δια να μη έχηεξουσίαν ο άνθρωπος να κάμη με αυτήν το σημείον του Σταυρού, μήτε πάλιν εις το μέτωπον να σημειώση το άγιον όνομα του Κυρίου. Διότι γνωρίζει ο άθλιος, ότι όταν ο Σταυρός του Κυρίου σφραγισθή επί του ανθρώπου λύει πάσαν την δύναμιν του Εχθρού, και δια τούτο σφραγίζει την δεξιάν του ανθρώπου.
επιπλέον μας λέει ο Όσιος Εφραιμ και τα κάτωθι :
Όταν ίδη την απερίγραπτον εκείνην θλίψιν, η οποία γίνεται πανταχού εις πάσαν ψυχήν, η οποία δεν έχει τελείως παραμυθίαν, ούτε πάλινάνεσιν εν γη και θαλάσση· όταν ίδη ότι συνταράσσεται ο σύμπας κόσμος, και φεύγει έκαστος δια να κρυβή εις τα όρη
….Διότι τότε θα ευρεθώσι πολλοί ευάρεστοι εις τον Θεόν, δυνάμενοι να σωθώσι εις τα όρη, και εις τα βουνά, και εις τούς ερήμους τόπους, μετά πολλών δεήσεων και υπερβολικών κλαυθμών. Διότι ο άγιος Θεός, θεωρών αυτούς εις τοιούτον απερίγραπτονκλαυθμόν και ειλικρινή πίστιν, ευσπλαχνίζεται αυτούς, ως φιλόστοργος πατήρ, και διατηρεί αυτούς όπου εκρύβησαν· διότι ο παμμίαρος δεν παύει του να ζητή τούς αγίους κατά γην και θάλασσαν, νομίζων ότι θέλει βασιλεύσει του λοιπού επί της γης, και πάντας υποτάσσει. Και νομίζει ο άθλιος ότι θα αντισταθή κατά την ώραν εκείνην την φοβεράν, όταν έλθη ο Κυριος εκ των ουρανών, μη γινώσκων ο άθλιος την ασθένειαν και υπερηφάνειαν αυτού, δια την οποίαν και εξέπεσεν. Όμως ταράσσει την γην, εκφοβίζει τα σύμπαντα δια ψευδών και μαγικών σημείων.
….Μακάριος ο ευρεθείς πανάγιος και πάμπιστος, και έχων δεδομένην την καρδίαν αυτού προς τον Θεόν αδιστάκτως· διότι αφόβως θα αποκρούση τας ερωτήσεις του Πονηρού, καταφρονώνκαι τας βασάνους, και τας φαντασίας αυτού
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης                                          oparadeisos.wordpress.com
2) Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης (1829-1908), από τη Ρωσία, διηγείται το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901[2]. 
Ξαφνικά ό ’Αντίχριστος πετάχθηκεάπότόν θρόνο, τεντώθηκε μέ όλη του τήν μεγαλοπρέπεια, σήκωσε ψηλά τό κεφάλι καί άπλωσε τό χέρι του πρόςτό πλήθος. Τά νύχια των δακτύλων του ήταν σάν τής τίγρεως καί άρχισε νάβρυχάται μέτήν κτηνώδη του φωνή: «’Εγώ είμαι ό Θεός σας, ό βασιλεύς καί κυβερνήτης σας. 'Όποιος δένδεχθήτήν σφραγίδα μου θάπεθάνηέπί τόπου». 'Όλοι έπεσαν στά γόνατα, προσκύνησαν καί δέχθηκαν τήν σφραγίδα στά μέτωπά τους. Μερικοί όμως προχώρησαν μπροστά του θαρραλέα καί φώναξαν όλοι μαζί μέ δυνατή φωνή: «Είμαστε Χριστιανοί καί πιστεύουμε στόν Κύριο ’Ιησού Χριστό». ’Αμέσως τό σπαθί τού ’Αντίχριστου άστραψε καίτά κεφάλια των νεαρών Χριστιανών κύλησαν κάτω· τό αίμα τους χύθηκε γιάτήνπίστι τού Χριστού. Κατόπιν έφεραν μέσα νεαρούς, γυναίκες καί μικρά παιδιά. Αύτήτήν στιγμή έξαγριώθηκεάκόμη περισσότερο καί ούρλιαζε σάν θηρίο: «Θάνατος. Αύτοίοί Χριστιανοί είναι έχθροί μου - θανατώστε τους». ’Ακολούθησε άμεσος έκτέλεσις. Κύλησαν κεφάλια στό πάτωμα καί σ’ όλόκληροτόν ναό έρρευσε αίμα ’Ορθοδόξων.

Κατόπιν έφεραν ένα δεκάχρονο αγόρι γιάνάπροσκυνήση. «Πέσε στά γόνατα!», τού είπαν. Τό παιδί όμως πλησίασε στόν θρόνο τού ’Αντίχριστου μέ θάρρος: «Είμαι Χριστιανός καί πιστεύω στόν Κύριο ήμών ’Ιησού Χριστό. Κι εσύ είσαι ένας δαίμονας, ό ύπηρέτης τού Σατανά· είσαι ό ’Αντίχριστος». «Θάνατος!», κραύγασε μ’ ένα τρομερό, κτηνώδες μούγκρισμα. "Ολοι γονάτισαν μπροστά στόν ’Αντίχριστο. Ξαφνικά έπεσαν χιλιάδες κεραυνοί καί χιλιάδες άστραπές με πύρινα βέλη διέσχισαν τόνάέρακαί κτύπησαν τούς ύπηρέτες τού ’Αντίχριστου. Τό μεγαλύτερο βέλος, πού ήταν φλογερό καί είχε τό σχήμα τοΰ σταυρού, έπεσε άπ’ τόνούρανόστό κεφάλι τού ’Αντίχριστου. Κούνησε τό χέρι του κι έπεσε· τό στέμμα του κύλησε στό έδαφος καί πέταξαν έκατομμύρια πουλιά ραμφίζοντας τά πτώματα τώνάθέωνύπηρετών του
Από τους άνω προφητικούς  λόγους λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει βία ή έστω αυτό θα επιδιώξει σε όλους τους αντιδρώντες. Βεβαίως χωρίς την αποδοχή μας, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν μας σφραγίσουνε. Όπως δεν θα είχε εάν με την βία βάζανε στο στόμα του Μάρτυρα τα ειδωλόθυτα.
Επίσης, τέθηκε το ερώτημα, εάν υπάρχει κάποιος Ιερός Κανόνας ή λόγος Αγίων ότι η ΚτΠ οδηγεί στην απώλεια.
Καταρχήν ουδέποτε πρόκειται να πω εγώ ότι κολάσθηκε ο τάδε που πήρε την ΚτΠ (αν προλάβω αυτά τα γεγονότα, καθώς εκτός των άλλων, δεν αποκλείεται και τυχόν νέα παράταση)
Για μένα, όπως θα δείξω παρακάτω, εμπίπτει στα πλαίσια μιας πολύπλευρης άρνησης, όπου προφανώς μόνο ο Κύριος γνωρίζει το πόσο ακριβώς ή την τυχόν βαρύτητα ανάλογα το πρόσωπο. Και σε θέματα αρνήσεως υπάρχουνε αρκετοί σχετικοί Ιεροί Κανόνες και Λόγοι Αγίων, ανάλογα την περίπτωση.
Ακούμε επίσης και τα εξής στη ακολουθία του Βαπτίσματος :
Ιερέας : » Αποτάσση το Σατανά;  Καί πάσι τοις έργοις αυτού;   Καί πάση τη λατρεία αυτού;  Καίπάσι τοις  αγγέλοις αυτού; Καί πάση τη πομπή αυτού;»
*  Και απαντά ο ανάδοχος: » Αποτάσσομαι.»
Ούτε πρόκειται να πω εγώ ότι θα ξεΒαπτιστούνε όσοι τη παραλάβουνε, αλλά μιλάω όμως για απομάκρυνση Θείας Χάριτος, χωρίς βεβαίως να γνωρίζω τον βαθμό στον οποίο θα γίνει.
Απομάκρυνση λόγω αποστροφής, όταν αποδεχόμαστε την προσχώρησή μας σε ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράσει ή να πουλήσει αν δεν διαθέτει την ΚτΠ.Ένα σύστημα το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως "υποκείμενο" των δεδομένων. Aνά πάσα στιγμή θα μπορεί η απρόσωπη ΚτΠ να απαγορέψει την πρόσβαση σε κάποια δικαιώματα/παροχές, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα απολογίας / εξηγήσεως τυχόν ειδικών συνθηκών ανωτέρας βίας σε κάποιους ανθρώπους. Αυτά που βλέπουμε επί μνημονίων θα δεκαπλασιαστούνε.
Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουμε θύμα μεγάλης υποκλοπής (όχι απλά δεδομένων  αλλά και περιουσίας) όχι μόνο όταν θα είμαστε  "on line", δηλαδή θα χρησιμοποιούμε την ΚτΠ, αλλά ακόμα κι όταν βρισκόμαστε ανέμελα σε ένα δημόσιο χώρο[3]
Η ελευθερία της Πατρίδας μαςεπίσης θα κινδυνέψει ακόμα περισσότερο, καθώς μέσω της κατάργησης των μετρητών, θα εξαρτόμαστε πλήρως  από υπερεθνικούς οργανισμούς, τύπου visa, mastercard, diners.
Επίσης, κάθετι που χρησιμοποιούμε κι έχει σύμβολο του Αντιχρίστου μας επηρεάζει αρνητικά, όπως και κάθετι που σταυρώνεται αποκομίζει ευλογία. Πόσο μάλλον όταν θα είναι στην ταυτότητά μας, δηλαδή εκεί που δηλώνουμε ποιοι είμαστε….
Δεν μπορούμε να αμελήσουμε και το γεγονός ότι μέσω της ΚτΠ θα στηθεί όλη αυτή η απαραίτητη πληροφοριακή υποδομή (σε επίπεδο λογισμικού, βάσεων δεδομένων και σχετικού εξοπλισμού), η οποία θα καταστήσει αργότερα πολύ εύκολο το τσιπάρισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Δηλαδή όχι απλά εθιζόμαστε, όπως μας λένε κάποιοι, αλλά αμαχητί επιτρέπουμε την υποδούλωση των επόμενων γενεών, καθώς δεν ξέρουμε πόσα χρόνια μπορεί να μεσολαβήσουνε ανάμεσα σε ΚτΠ και Αντίχριστο.
Εμείς είμαστε εδώ στο σήμερα, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε καν αύριο κι αναρωτιέμαι :
Μήπως ένα μέρος του Πνευματικού αγώνα στον οποίο μας καλεί ο Κύριος είναι η αντίσταση σ΄αυτά τα αντίχριστα συστήματα ;
Κάποιοι όμως, υποτίθεται διακριτικοί και φωτισμένοι, λέγανε στον κόσμο αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις έναντι τόσο σοβαρού ζητήματος (την μία ξεκάθαρα κατά και την άλλη «δεν πειράζει»), ανάμεσά τους και το εξής :
«Πάτερ μου, ἂςμὴν κάνουμε τὰ τρεισήμισι ἐκεῖνα χρόνια περισσότερα. Ἀρκεῖ ἡ ταλαιπωρία αὐτῶντῶν τρεισήμισι ἐτῶν κι ὅσοι ἀντέξουν. Ἂς μὴν τὰ αὐξήσουμε κι ἂς μὴν μεγαλώσουμε τὴν ταλαιπωρία τοῦ καιροῦ ἐκείνου μὲ τὴν ἀγωνία μας καὶ μὲ τὸν φόβο μας. Ἀλλὰ ἂς κρατήσουμε τὶς δυνάμεις μας, ζώντας ἁπλὰ κι εἰρηνικὰ μέχρι ἐκείνη τὴν ὥρα, διότι θὰ τὶς χρειαστοῦμε τότε»!
Λες και γνωρίζανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που θα προλάβουνε την ΚτΠ θα ζήσουνε και την εποχή του Αντιχρίστου. Αντί να κοιτάξουνε πως μπορεί να επηρεάσει την σωτηρία τους η αποδοχή της ΚτΠ.
Προφάσεις χρησιμοποιούνε κι όσοι λένε στον κόσμο να περιμένουνε να βγει η κάρτα για να αντιδράσουνε. Το γενικό πλαίσιο της κάρτας το γνωρίζουμε κι αν συμπεριφερθούμε έτσι, τότε θα οδηγηθούμε προ τετελεσμένων. Αυτά τα πράγματα όμως ούτως ή άλλως θα γίνουνε κάποια στιγμή (λόγω της Πνευματικής παρακμής) και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε Πνευματικά έτοιμοι, παράλληλα με τυχόν άλλες προετοιμασίες.
Υ.Γ: Eντύπωση προκαλεί κι η απουσία της Ι . Μ . Εσφιγμένου από κάποια εκδήλωση που θα αφυπνίσει τον κόσμο. Εκτός των αδίκως καταδικασθέντων (με απόφαση που προκαλεί), υπάρχουνε αρκετοί άλλοι Εσφιγμενίτες Μοναχοί (όπως και λαϊκοί) που θα μπορούσανε να είναι ομιλητές.
Σταύρος Τάκας
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
[1] ΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ
 http://www.agioskosmas.gr/eshatologika.asp?isue=108&artid=4129
[2] Όραμα του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης
[3] ἈντιγραφήΚαρτῶνRFIDἀπόἀπόσταση :
    α) Κλωνοποίηση RFID Κάρτας εἰσόδου σέ κτίριο ἀπό Μεταπτυχιακούς Φοιτητές τοῦ Πανεπιστημίου:
β) VIDEO: Ἐπίδειξηὑποκλοπῆς δεδομένων ἀπό πιστωτικές κάρτες μέ RFID τσιπάκιhttp://id-ont.blogspot.gr/2010/12/rfid_07.html

Σχόλια