Οτι έπαθε ο Ιούδας αυτό παθαίνουν όλοι οι Ιούδες




Γνωρίζουμε ότι ο  Ιούδας αρνήθηκε τον Χριστό, τον πρόδωσε, κοινώνησε αναξίως και μετά δαιμονίστηκε.
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Κατόπιν τι έγινε με τον Ιούδα;
Έκανε λειτουργίες στο όνομα του Χριστού, έκανε ιεραποστολή και μετέδωσε το άγιο πνεύμα, έκανε  χειροτονίες με αποστολική διαδοχή η πήγε στον διάολο;;
Εφόσον ο Ιούδας αρνήθηκε τον Χριστόν και δαιμονίστηκε δεν ήταν δυνατόν να μεταδώσει το άγιο πνεύμα όπως οι απόστολοι.

Ο Ιούδας ήταν ανάμεσα στους δώδεκα και κατά συνέπεια και ο ίδιος έλαβε τη Χάρη της εξουσίας κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, και παρόλα αυτά, στην περικοπή του Αγίου Ιωάννη παρατηρείται  επίσης, ότι ο Ιούδας δεν μπορεί πια να αντισταθεί στον σατανά έτσι ώστε να μην εισβάλλει μέσα του. Το Ευαγγέλιο λέει ότι ο σατανάς μπήκε σ’ αυτόν, με άλλα λόγια, ο Ιούδας εκείνη τη στιγμή δεν είχε πια την δύναμη, δεν είχε πια την Χάρη,  την οποία, από όσα διαβάσαμε, είχε λάβει για να έχει εξουσία κατά των δαιμόνων. 
Ποιό το δίδαγμα; Γιατί ο Ιούδας δεν είχε πλέον τη δύναμη;
Διότι όταν  πρόδωσε τον Χριστό απώλεσε τη Χάρη. Απώλεσε τη Χάρη όταν ξεστόμισε τις λέξεις «τί θέλετέ μοι δοῦναι, καὶ ἐγὼ ὑμῖν παραδώσω αὐτόν;» (Ματθ. 26,15).
Το γεγονός αυτό, της προδοσίας του Κυρίου, άφησε τον Ιούδα χωρίς δύναμη. Η περικοπή της παραπάνω αναφοράς μαρτυρεί ακριβώς πως ο Ιούδας, στο Μυστικό Δείπνο είχε ήδη απολέσει τη δύναμη της Χάριτος που είχε κάποτε λάβει.  

Στο επιχείρημα ότι και ο αιρετικός που δεν έχει καταδικαστεί συνοδικά έχει Χάρη και επομένως Θεία Μυστήρια, που τελεί  προς κατάκριμα αυτών που κοινωνούν, εν γνώσει, μεθ’ αυτά. Είναι πραγματικά ανήκουστο,  για τον Χριστό να έχει μερίδιο με τον Βελίαρ, η  Αλήθεια να έχει μερίδιο με το ψέμα,  το Φως να έχει μερίδιο με το σκοτάδι.  … εὐσεβὴς μετὰ αἱρετικοῦ μήτε κατ' οἶκον συμπροσευχέσθω· «Τίς γὰρ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος;»" (P. G. 1, 1136-1137).        καὶ μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δὲ καὶ ἐλέγχετε· ( εφεσ. 5-11 ) 
Ποια  συμφωνία  έχει ο Χριστός με τον Διάβολο; ( αποστολικός 46’ )

Δὲν ἔχει σημασία, ἂν ἁλωθοῦμε ἀπὸ τὸν Ἀντίχριστο ἢ τοὺς προδρόμους Του. 
Ἐὰν σήμερα χαθοῦμε ἀπὸ τοὺς προδρόμους τοῦ Ἀντιχρίστου, εἶναι σὰν νὰ χαθήκαμε ἀπὸ τὸν Ἀντίχριστο, εἶναι τὸ ἴδιο. 
Δηλαδὴ σωτηρία δὲν ἔχουμε!»! Στῶμεν καλῶς!


   Οἰκουμενισμός

 





Σχόλια