Από πτώση σε πτώση! Η νέα αιρετική-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ εκκλησιολογία του π. Παϊσίου Παπαδοπούλου!

 


Ὁ νεοφανὴς ἐκκλησιαστικὸς ἀστὴρ ποὺ ἀκούσει στὸ ὄνομα Παΐσιος Παπαδόπουλος, δημιουργεῖ-διδάσκει μιὰ νέα αἱρετική-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ἐκκλησιολογία, στὴν ἀνακατεύει σχίσμα καὶ αἵρεση· στὴν ὁποία δηλ. χωροῦν σχισματικοί, αἱρετικοὶ καὶ ὀρθόδοξοι. Εἶναι αὐτὴ ἡ ἐκκλησιολογία ποὺ
α) ἐν μέρει δέχονται οἱ Ἁγιορεῖτες πατέρες,
β) γιὰ τὴν ὁποία σωπαίνουν οἱ Θεσσαλονικεῖς πατέρες (ποὺ ἀρνοῦνται συμφεροντολογικὰ νὰ πάρουν θέση) καὶ
γ) γιὰ τὴν ὁποία ἀγάλλονται οἱ Γ.Ο.Χ. ποὺ ἀπέκτησαν ἀποκλειστικὸ διδάσκαλο δογματολόγο γιὰ τὰ ἱστολόγιά τους καί -ὅπως φιλοδοξεῖ ὁ π. Παΐσιος- μελλοντικὸ δεσπότη τους!


Καὶ μετά, ζητοῦν αὐτὴ τὴν αἱρετικὴ ἐκκλησιολογία νὰ τὴν ἀποδεχθοῦμε, γιὰ νὰ μᾶς δεχθοῦν στὴν νέα Ἐκκλησία τους! 

Γράφει ὁ π. Παΐσιος:
       «Η Εκκλησία  ...είναι πλέον το λήμμα εκείνο, που μολονότι είναι διασκορπισμένο σε πρόσωπα, ομάδες, συνάξεις, εκκλησιαστικές κοινότητες ως ενορίες ή επισκοπές και όπου αλλού υπάρχει όντως Ορθοδοξία, στο παλαιό και στο νέο ημερολόγιο, ως σύνολο των πιστών κληρικών και λαϊκών, και αποτελεί το σώμα του Χριστού, επειδή είναι συνδεδεμένο με την κεφαλή του, κρατώντας με την ομολογία την αποκαλυφθείσα Πίστη, η οποία είναι αυτή που πρωτίστως μας προσδιορίζει εκκλησιαστικά, ερχόμαστε τώρα να δούμε τί είναι ο Οικουμενισμός μέσα στην Εκκλησία»!!!
     Καὶ συνεχίζει μὲ ἕνα προβληματικὸ παράδειγμα, μὲ τὸ ὁποῖο δὲν θὰ ἀσχοληθοῦμε ἐδῶ:  «Γι' αυτό θα εξηγήσουμε με παραδείγματα στην συνέχεια αυτού του κεφαλαίου: Πώς οι Οικουμενιστές ενώ βρίσκονται θεσμικά στην διοίκηση της Εκκλησίας εν τούτοις είναι εκτός Εκκλησίας, όπως ο καρκίνος είναι μεν στο σώμα μέχρι όμως να αφαιρεθεί αφού είναι θέμα χρόνου το να αποκοπεί χειρουργικά».
                                               Ἡ συνέχεια ἐδῶ.

κι εδω 








·  kyriakos varveris29 Μαΐου 2019 - 2:40 μ.μ.
Η Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού με Κεφαλή τον ίδιο τον Χριστό, ήταν, είναι και θα είναι ΚΑΘΑΡΗ από κάθε πνευματική μόλυνση.

Με λίγα λόγια ΔΕΝ υπάρχει σε επίπεδο Πίστεως, ασθενές και υγιές τμήμα στο Σώμα της Εκκλησίας.

Ο καρκίνος αναπτύσσεται εντός του ανθρωπίνου σώματος και μέσα στο ίδιο σώμα υπάρχουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τα καθαρά και μολυσμένα κύτταρα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στο Σώμα της Εκκλησίας η οποία σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο στην προς Εφεσίους επιστολή :

«....ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και εαυτόν παρέδωκεν υπέρ αυτής, ίνα αυτήν αγιάση καθαρίσας τω λουτρώ του ύδατος εν ρήματι, ίνα παραστήση αυτήν εαυτώ ένδοξον την εκκλησίαν, μη έχουσαν σπίλον ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, άλλά ίνα ή αγία και άμωμος» (Εφ.5,25-27).

ΥΓ : Αν το ΝΗ και το ΠΗ είναι ΜΙΑ εκκλησία, τότε οι Άγιοι Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου έπραξαν μεγάλο λάθος που θέσπισαν το ΠΗ. Έπρεπε να αφήσουν τους χριστιανούς να γιορτάζουν ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν !
· 
Ευχαριστούμε θερμά τον π.Παΐσιο για τον κόπο που κατέβαλε για το τόσο ζωντανό και παραστατικό του λόγο. Θα μου επιτρέψει η ταπεινότης του, να ζητήσω να μας αναλύσει, αν θέλει, διεξοδικώς την φράση: " να θελήσουμε να συνεργαστούμε στην Εκκλησία όλοι, του Παλαιού και νέου εορτολογίου ως η μία αληθινή Εκκλησία επειδή ακριβώς έχουμε την αυτή βάση της Πίστεως και δεν αποτελούμε χωριστές Εκκλησίες "...

Με εν Χριστώ αγάπη
· 
Επειδή όμως ο π.Παϊσιος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μας δώσει ένα παράδειγμα από τον χώρο της επιστήμης (Ιατρική) προκειμένου να κάνει πιο παραστατική την εικόνα της αίρεσης του οικουμενισμού, θα μου επιτρέψει να φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα από το χώρο της επιστήμης (Μαθηματικά) για κάνω ακόμη πιο παραστατική την εικόνα της σχέσης οικουμενισμού vs Εκκλησίας :

Ασυμβίβαστα Ενδεχόμενα

Όταν δύο ενδεχόμενα Α και Β δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συγχρόνως, αφού δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο, λέγονται ασυμβίβαστα.

Γενικά:

Δύο ενδεχόμενα Α και Β λέγονται ασυμβίβαστα, όταν Α∩Β = .

Δύο ασυμβίβαστα ενδεχόμενα λέγονται επίσης ξένα μεταξύ τους ή αμοιβαίως αποκλειόμενα.

Οικουμενισμός και Εκκλησία, Οικουμενιστές και Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι 2 ασυμβίβαστες καταστάσεις (ασυμβίβαστα ενδεχόμενα) τα οποία δεν μπορούν να υπάρχουν στο ίδιο σώμα, όπως συμβαίνει στο παράδειγμα του π.Παϊσιου με τα καρκινικά και τα υγιή κύτταρα.

Σχόλια