Ας απαντήσουν μόνο σ΄αυτό το ερώτημα οι ΝΗτες

 

 Γιατί ο Τριαδικός Θεός καθιέρωσε στην Αγία Γη τρία θαυμαστά γεγονότα υπό το Ιουλιανό εορτολόγιο, ήτοι Την αναστροφή του Ιορδάνη προς τα πίσω, την Αγία Νεφέλη της Αγίας Μεταμορφώσεως, και το Πανάγιο Φώς την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου.


Διαβάζοντας όλα αυτά τα σχόλια και τα δημοσιεύματα αυτές τις ημέρες και όλο τον πόλεμο περί του Πατρίου Εορτολογίου, τα τόσα ψεύδη, τις τόσες ειρωνείες από τους "θεολόγους" της "πατερικής παράδοσης", αναλογίζομαι τελικά, πώς ο Θεός προεγνώριζε όλες αυτές τις τωρινές δημόσιες ασχήμιες, και μεταξύ άλλων λόγων και αυτών, και καθιέρωσε στην Αγία Γη τρία θαυμαστά γεγονότα υπό την κανονική δικαιοδοσία του χρόνου και το πάτριο εορτολόγιο. 
Την αναστροφή του Ιορδάνη προς τα πίσω, την Αγία Νεφέλη της Αγίας Μεταμορφώσεως, και το Πανάγιο Φώς την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. 

Τρία θαυμαστά σημεία σε ετήσια βάση, υποκείμενα στο χρόνο του Ιούλιου του Καίσαρα και του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη, και ένα θαυμαστό γεγονός σε αιώνια βάση, αυτό της στήριξης του αγώνα του πατρίου φρονήματος το 1925. [ σ.σ. η εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού ]

Ο οποιοσδήποτε θέλει να είναι κατά πάντα και δια πάντα ορθόδοξος θα πρέπει να λάβει υπόψην του την πρόνοια αυτή Του Αγίου Θεού.
Και η Αλήθεια φίλοι μου, ξεκινάει από το Α και μετά τον κύκλο της, καταλήγει πάλι στο α, χωρίς να επιτρέπει να εισέρχεται το γράμμα "Ψ", όπως δεν εισέρχεται και στο Σύμβολο Της Πίστεως.
Όταν στον αγώνα θρονιάζεις το ψεύδος και η υποκρισία, τότε ο αγώνας γίνεται υπέρ του διαβόλου και όχι υπέρ του Χριστού, και εκεί που νομίζεις πως είσαι αντιοικουμενιστής Χριστιανός, καταντάς οικουμενιστής ως προς το εορτολόγιο, και βέβαια δίνεις μεγάλη χαρά στο διάβολο που έχει τέτοιους φίλους "αγωνιστές", και θα το ανταποδώσει.
Δεν γίνεται αγώνας εν Χριστώ με το ψεύδος και την ειρωνεία, διότι όποιος ανυψώνει το ψεύδος, καθαιρεί τον Νόμο Του Θεού.
Ας απαντήσει κάποιος το ερώτημα λοιπόν. Λόγω ημερολογίου ή λόγω οικουμενισμού, φροντίζει ο Θεός να επισφραγίζει θαυμαστώς τις εορτές του με το πάτριο στην Αγία Γη, και λόγω ημερολογίου η λόγω οικουμενισμού, εμφανίστηκε ο Τίμιος Σταυρός το 1925 στον Υμηττό;
Αγαπητοί μου φίλοι ν/τες δήθεν αγωνιστές, ο διάβολος σας χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ που βοηθάτε στο έργο του. Διότι για να γίνει ο Οικουμενισμός θα πρέπει να τροχοδρομήσει πάνω στο κοινό εορτολόγιο, αλλιώς δεν έχει υπόσταση η πανθρησκεία.
Αυτήν την του εορτολογίου ενότητα και την τάξη που την πετάτε εσείς με ψεύδη στα σκουπίδια, ο διάβολος της δίνει μεγάλη αξία και τιμή και την χρειάζεται για τον Οικουμενισμό.
Αυτό το θεμελιώδες δόγμα της Οικουμενικότητας και της λειτουργικής ενότητας, που είχε η Αγία Εκκλησία, της την στέρησε ο διάβολος μέσω των μασόνων Αρχιέρεων, για να φτιάξει την δική του αντιχριστοθρησκεία πάνω στην κοινή λατρεία του κοινού εορτασμού. Αυτό που για εσάς ως μέλη της Εκκλησίας είναι αδιάφορο, για τον διάβολο είναι το βασικότερο εργαλείο. Και βέβαια μην μου πείτε το επιχείρημα πως είσαστε αποτειχισμένοι από τον Οικουμενισμό, διότι ο διάβολος λιθαράκι λιθαράκι γκρεμίζει και αποδομεί. Είσαστε αποτειχισμένοι κατά τα φαινόμενα, κρατιέστε όμως από άλλο ποδαράκι, και τα νοίκια του διαβόλου και τα νύχια όσοι τον υπηρετούν, είναι πολύ βαριά δεσμά και δεν λύνονται εύκολα.
Και μόνο από τον πόλεμο του διαβόλου που δέχεται το πάτριο εορτολόγιο, πείθομαι πως είναι πολύ σημαντική υπόθεση αυτή η εορτολογική ενότητα, και δικαιώνει όσους το θέτουν ως πρωτεύουν ζήτημα στην παράδοση της Αγίας Πίστεως.
.
Μαρίνος Ριτσούδης
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2019/02/blog-post_19.html#comment-form

Σχόλια