Μαρίνος Ριτσουδης. Το παρακάτω μέιλ το έστειλα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχτές υπό τον τύπο της έγγραφης καταγγελίας. 

 Αγαπητοί του ΕΣΡ, 



Ως Έλληνας και νόμιμος ενεργός πολίτης με ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου μας, με ενεργό ρόλο στην δημόσια έκφραση, επιφορτισμένος και εμπνευσμένος από τις αρετές του Συντάγματος που μας χαρίζουν  την ελεύθερη έκφραση, τον λόγο και την ποιότητα της ζωής, άρα και κατά συνέπεια, το έννομο συμφέρον της στάσης μας για τα κοινά, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψετε να εναποθέτω προς εσάς, ως το μόνο αρμόδιο όργανο ελέγχου, της τηλεόρασης, και να αφουγκραστείτε βαθύτερα τα σημεία που απορρέουν από την νεοφανή σειρά "Φόνοι στο καμπαναριό". 



Ειδικότερα, η νέα δημόσια έκφραση αυτής της σειράς ως προς το Ορθόδοξο Μοναχικό Τάγμα αποτελεί ύβρις, χλεύη, βάναυση προσβολή, ξεφτιλισμό και απαξίωση. 

Δεν είναι ίδιον του πολιτισμού μας να ξεφτιλίζονται με τρόπο απεχθή τα ιερά και τα όσιά μας, όπως η Ιερά Μονή που παραδόθηκε από ιερούς-ανίερους ποιμένες σε αυτού του είδους την ασέλγεια.


Ως Ορθόδοξοι και Έλληνες όλα τα χρωστάμε στην Πίστη μας και στο τίμιο ράσο που ανά τούς αιώνες με τις θυσίες τους και τις προσευχές τους μας κράτησαν και εμάς τους χλιαρούς, πολύ ψηλά, έτσι, ώστε η Ελλάδα να είναι ένα ακριβό μαργαριταρένιο στολίδι στον παγκόσμιο πολιτισμό. Τίποτα δεν θα είχαμε, αν δεν είχαμε την Πίστη και το τιμημένο ράσο. Θα είμασταν μια κουκίδα στον χάρτη, από εκείνες τις πολλές, ανιαρές, άνοστες, άχρωμες, άγευστες κουκίδες που, όχι μόνο δεν πρόσφεραν, αλλά κατέστρεψαν έτι περισσότερο. 


Όλη αυτή λοιπόν η Ορθόδοξη παράδοση μάς λαμπρύνει και μάς καθιστά μοναδικούς στο είδος του πολιτισμού μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 


Καίτοι όψιμα, δια του παρόντος εγγράφου, σάς εκφράζω την ύστατη παράκληση να εφαρμόσετε το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο τυγχάνει προλογισμένο εις στο Όνομα Της Αγίας Τριάδος, που όχι μόνο δεν επιτρέπει τον χλευασμό, αλλά μας υποχρεώνει, βάση και του άρθρου 3 του Συντάγματος να προστατεύονται τα Ιερά και τα Όσια, τόσο νομοθετικά από την Βουλή των Ελλήνων όσο και ιδιωτικά, κοινωνικά και πολιτικά σε κάθε δημόσια και ιδιωτική μας έκφραση. 



Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η επιταγή του Συντάγματος ως προς τα Ιερά και τα Όσια είναι μονόδρομος και, αν εσείς επιθυμείτε να εφαρμόσετε τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, η επέμβασή σας για να σταματήσει το ξεκάρφωμα και το ισοπέδωμα των ορθοδόξων παραδόσεων είναι πρωταρχική σας ευθύνη. 

Και η νομιμότητα ως προς το Σύνταγμα και το έθος ως προς τις τιμημένες παραδόσεις μας, και ο σεβασμός προς τους θεσμούς μας,  κρατάνε αταλάντευτα το Κύρος σας ως ΕΣΡ ψηλά,  και ουδείς μπορεί να σας γκρεμίσει και όταν έρθει η ώρα της εκδημίας σας από αυτή την ζωή, θα υπάρξει εξ άνωθεν βοήθεια και προστασία στις ψυχές σας κατά την άνοδο για την αιώνια απόφαση της κατάστασης της ψυχής σας, όπως και εσείς προστατέψατε τα Ιερά και  Ιδεώδη των ορθοδόξων παραδόσεων.


Εν αναμονή της δράσης σας που αφορά στην υποχρέωση της ευθύνης σας.

Για οποιον ενδιαφέρεται
αριθμός πρωτοκόλλου  5412 - 24-10-2023

Με εκτίμηση

Μαρίνος Ριτσουδης


Σχόλια